Hummel

Historien om hummel Hvem skulle tro, at en humlebi kunne flyve? 

Der var en gang en regnfuld eftermiddag i det herrens år 1923. En ung skomager ved navn Albert Messmer var tilskuer til en fodboldkamp i sin hjemby Eppendorf. Alt imens han stod og så på de to holds spillere, der havde særdeles svært ved at stå fast på den tunge og regnvåde bane, fik han en god idé – enrigtig god idé. Han tog hjem til sit værksted, arbejdede hele natten og næste morgen kom han stolt ud med sit første sportsprodukt i hånden – en fodboldstøvle med knopper under bunden.  

Unge Albert skabte efterfølgende en virksomhed ved navn ’hummel’ sammen med sin bror Michael. Navnet til virksomheden fik brødrene ved at sammenligne spillerne i den lokale klub, der som de første havde prøvet Alberts nye revolutionerende støvler, med humlebier (hummel betyder humblebi på tysk). Disse spillere var nu i stand til at stå bedre fast på banen, lave retningsskift og finter, de ikke kunne før – med andre ord trodsede de nærmest tyngdeloven. Og på samme måde burde en humlebi af simple aerodynamiske og fysiologiske årsager, ikke kunne flyve, men også den trodser alle naturlove og gør det alligevel.  

Netop det produkt var begyndelsen for virksomheden hummel, som siden den spæde start i en baggård i Eppendorf nord for Hamburg i 1923 har vokset sig stor og stærk og i dag 85 år senere er i bedre form end nogensinde før. Der var de glade dage i 80erne, den svære tid i 90erne, indtil hummel tog det nye årtusinde med storm ved at relancere tracksuits fra 70erne. Efter at have redet på retrobølgen op gennem det nye årtusindes første år, som var med til at få virksomheden tilbage på ret kurs, har hummel nydt stor succes og opmærksomhed i Danmark såvel som i udlandet. Dette har resulteret i adskillige priser for virksomhedens utraditionelle måde at markedsføre sig på – en velsmurt PR-maskine, som er blevet hjulpet godt på vej af de mange internationale berømtheder såsom Jennifer Lopez, Paris Hilton, Jessica Simpson mfl., der har valgt at iklæde sig tøjet med de karakteristiske vinkler og tyngdekrafts-trodsende humlebi ved flere forskellige lejligheder.  

Op gennem det 21. århundredes første årti er CSR-aspektet blevet en stadig større del af virksomheden. Samarbejder med blandt andre Hjerteforeningen, Red Barnet, WWF Verdensnaturfonden, landsholdet i Sierra Leone, Grassroot Soccer og andre velgørenhedsorganisationer har gennem årene set dagens lys og været stærkt medvirkende til at etablere hummels Company Karma værdisæt, som meget kort fortalt handler om at give noget tilbage til initiativer, mennesker og organisationer, som hummel tror på gør en forskel. Netop Company Karma, som i øvrigt er navnet på en bog skrevet af professor Steen Hildebrandt og hummels ejer Christian Stadil, ligger til grund for det samarbejde med Dansk Røde Kors og Style Counsel, som vi i hummel er særdeles stolte af og glade for at være en del af.

 

 

  • Adresse:Sønderhøj 10
  • Postnr / by:8260 Viby J.
  • Telefon:87 34 48 00
  • Url:www.hummel.dk