Kvickly Buddinge

Tilbage i 1950’erne blev næringsloven ændret, hvilket gjorde det muligt at sælge køle- og frostvarer i købmandsforretningerne. FDB arrangerede derfor studieture til blandt andet USA, der på daværende tidspunkt var langt foran på dette område, for at hente inspiration til drift og indretning af sådanne forretninger.

Den første Kvickly åbnede d. 9. november på Budolfi Plads i Aalborg, og var på daværende tidspunkt en helt ny butikstype - nemlig et dobbeltsupermarked med specielle afdelinger i både nonfood og fødevarer. Inspirationen til Kvickly var, udover USA, hentet fra det Svenske Konsumhallen Karlsham, og navnet Kvickly er faktisk også svensk, men kom dog aldrig i brug i Sverige.

De første mange år blev de enkelte Kvickly varehuse drevet af den lokale brugsforening, og det var den enkelte brugsforeningsbestyrelse der havde ansvaret. Først i 1970’erne blev der dannet kæder i FDB, og dermed opstod Kvickly som butikskæde, med et kædekontor på FDBs hovedkontor i Albertslund. Gennem tiden er der blevet åbnet nye Kvickly varehuse, og Kvickly er blevet fusioneret med andre butikskæder såsom HB Comus og Obs!, og tæller i dag 79 butikker fordelt ud over hele Danmark

  • Adresse:Buddingevej 272
  • Postnr / by:2860 Søborg
  • Telefon:39559555
  • Url:www.kvickly.dk