U19 kom perfekt fra land

I weekenden tog U19-mandskabet hul på den nye sæson, da FC Roskilde gæstede Skovdiget til et brag af en kamp. Det endte med en sejr på 3-0 til de unge akademikere, så dermed kom godt fra land i den nye sæson.

Patrick Birch Braune beretter om kampen
- Vi har en rigtig glædelig premiere på sæsonen, og vi er stolte af at starte ud med en 3-0 sejr over et rigtig stærkt Roskilde hold. Vi var godt forberedt og gik meget seriøst til opgaven, hvilket også kom til udtryk i kampen. Vi kommer rigtig fint ud i starten af kampen og får lagt et tryk på dem, vi er selv rolige og komfortable på bolden, men mangler lige den sidste skarphed i forhold til at skabe chancer. Vi er ikke helt produktive nok på den sidste 3. del af banen, men samtidig holder vi også Roskilde fra noget nævneværdigt.

- I 2. halvleg er vi måske en lille smule for komfortable og Roskilde kommer ud med 400 i timen og prøver at presse os i bund. Det åbner dem så også bagved og efter et fremragende angreb der starter i vores højre side i bagkæden får vi vendt spillet og sat en rigtig fin kombination af pasninger sammen, som ender med at Emil Mygind sender bolden i nettet - et føringsmål som vi var godt tilfredse med. Vi vidste at hvis de kom frem og ville forsøge at lægge et højt pres og trykke os i bund, så ville der komme nogle åbninger i den anden ende, hvilket vi var indstillet på at prøve og straffe. Det var lidt samme historie med 2-0 målet af Simon Schultz, hvor der kom en bold som vi havde forberedt os på at stjæle, som lykkedes, og der bliver så sat en omstilling i gang derfra, hvor Simon laver nogle ”Messi lignende” bevægelser og får sat den ind til
2-0, det var rigtig flot!

- Til sidst får vi sat et godt angreb op og Yassin Aharrar scorer til 3-0 og sætter dermed punktum på en rigtig flot sæsonpremiere.

- Stor ros til hele holdet, men specielt også til både Simon Schultz og Silas Trier, der er med i førsteholdstruppen, som vi havde med for at give dem nogle minutter i benene. De går ind og viser stor karakter og en fremragende attitude, samt tager noget ansvar som er prisværdigt. Det er vigtigt at de spillere som kommer ned oppe fra, er kulturbærere og nogen som går forrest og er eksemplariske i deres adfærd både på og uden for banen. Det må man sige at de var, hvilket jeg håber bliver en trend for hvordan man agere i AB, og en vigtig del af den kultur som man er en del af i klubben.

- Vi har stadig nogle ting som vi skal arbejde på. Der er nogle udviklingspunkter som skal rettes til og skærpes på, inden vi møder en rigtig stærk modstander i Viborg. Det er den første lange udebane tur i sæsonen. Det er den næste opgave, som vi ser frem i mod. Det vigtigste for os er at vi er skarpe og parate når vi på lørdag spiller i Viborg. 

Vi ønsker U19 tillykke med sejren, og ønsker dem held og lykke