Mileta mål var ikke nok til sejr

U17 måtte i lørdags smage fodboldens ubarmhjertige side, da de var oppe imod Holbæk. Det gik ellers efter planen, da de efter 17 min. bragte sig foran på et flot mål af Kalle Svarre Petersen. Effektive Holbæk formåede dog, at score to hurtige mål på to afslutninger, som også var Holbæks eneste forsøg på mål i hele kampen, og så var kampen vendt på hovedet. AB kombinerede flot og styrede slagets gang, og man kan med rette sige at de ejede kampen. Skarpheden foran mål svigtede dog, og så tog kampen en drejning midt i 2. halvleg da dommeren valgte, at give Marcus Lindberg hans anden gule kort efter, at dommeren vurderede at han stod i vejen for et Holbæk frispark. Besynderlig og mærkelig kendelse som betød, at AB skulle spille med en mand i undertal i resten af kampen. AB pressede hårdt på for at få udligningen i hus, men ind ville bolden ikke, og uden at have de farvede briller på endte det hele med et overraskende og ufortjent nederlag.

Patrick Birch Braune ærgrer sig over nederlaget:
- Vi havde kampen i vores egen hånd, og vi fik egentlig også en god start på kampen. Det var sådan en kamp vi skulle vinde, og spillet var egentlig også til mere, men en række ting gik imod os. Vi må lære af vores nederlag og tage hatten af for Holbæks effektivitet, fortæller U17 cheftræneren. 

U19 søger og søger efter vinderformlen, men har endnu ikke haft det fornødne held og dygtighed til at sejre i mere end en kamp. Det betyder, at de frister en tilværelse i bunden af rækken. I lørdags gæstede de Herfølge da de var oppe imod HB Køge, som også har skuffet i denne sæson. Der var dermed lagt op til en kamp, hvor begge hold havde hårdt brug for de 3 point.

Efter en ellers fin start omsatte HB Køge deres to første afslutninger til mål. Et hurtigt taget frispark hvor AB snorksov førte til et indlæg, hvor en Køge-spiller sparkede den flot op i nettet, og 2-0 blev det også til efter endnu en fejl af AB. Derefter var det på ny op ad bakke for de hårdtprøvede akademikere, og AB havde svært ved at tilspille sig chancer over for et godt spillende HB Køge hold. I 2.halvleg kom AB bedre med, og fik sågar også reduceret til 2-1, men linjevogteren ville det anderledes, og vinkede for en yderst tvivlsom offside. Symptomatisk for ABs situation løb HB Køge ned og scorede til 3-0, og dermed var kampen mere eller mindre lukket. Det lykkedes dog for Mileta Rajovic, at score sit sjette mål i sæsonen. Dermed står han for 66,6 % af alle U19’s scoringer i divisionen, og er samtidig på en delt 1. plads på den samlede topscorerliste. Det er forbløffende og bemærkelsesværdigt, at en spiller på det absolutte bundhold stadig kan levere mål på samlebånd. Flot bedrift af den ivrige topscorer og en solstrålehistorie i mørke tider for U19. Kampen endte 4-1 til værterne, og det var et slukøret AB hold som forlod banen.

Jonas Hjortshøj reflekterer:
- Man ligger som man har redt. Generelt så skal vi være mere skarpe hele vejen rundt. Når man kommer for sent i alle aspekter af spillet, og tilmed ikke vinder nok dueller og 2.bolde, så forstår man godt hvorfor vi ligger hvor vi gør. Derudover skal vi eliminere de personlige fejl, som har kostet os mange point. Vi er inde i en hård periode, men jeg er sikker på at det nok skal vende, fortæller U19 cheftræneren.