Op og ned for ungdomseliten

U17 praktiserer i øjeblikket klubbens spillestil på et meget højt niveau – både målt på præstation, underholdning og målscoring. U17 er i skrivende stund det klart mest scorende hold i U17 divisionen, hvor det er blevet til hele 19 mål i blot 7 kampe. Holdets topscorer Emil Mygind er en stor del af forklaringen, men også Marcus Lindberg og Kalle Svarre Petersen har været farlige foran mål. Weekendens kamp mod Næstved var ingen undtagelse. Der blev igen scoret flittigt, og AB scorede som i så mange andre kamp flere mål end modstanderen, og derfor endte det i endnu en sejrsrus. En sejr som melder AB ind i topkampen.

Det var exceptionelt godt i 1. halvleg, hvor spilovertaget var stort og offensiven, som efterhånden er U17’s varemærke, leverede varen. AB havde kort før pausen en føring på 2-0. En føring målt på spil og chancer, som burde have været langt større. Uheldigvis blev der indkasseret et straffespark lige før pausen, som gav Næstved en livline. AB blev noget så usædvanligt, som klappet ind til pause efter en formidabel indsats.

2. halvleg var dog mere på Næstveds præmisser, de kom bedre med og gav AB hård modstand. Sejren blev hivet i land på en helhjertet baggrund. To meget forskellige halvlege som viste, at U17 er i stand til, at gribe kampe an på flere forskellige måder. Marcus Lindberg scorede 2 og Emil Mygind scorede 1, hvilket var nok scoringer til at vinde kampen 3-2.

Patrick Birch Braune vil bygge videre oven på sejren:
- 1. halvleg var noget af det pæneste spil, som jeg har set på Skovdiget i meget lang tid. Vi viste fight og vilje hele kampen igennem, og generelt er vi blevet dygtige til, at holde fast i kuglen og dominere vores kampe. Vi skal dog fortsat arbejde hårdt på, at blive mere kontrollerende over længere tid, og få et større afkast af vores overtag, fortæller U17 Cheftræner Patrick Birch Braune.

U17 skal på lørdag spille mod Holbæk. Kampen bliver spillet kl.13:30 på SuRi Park, Borgmestergårdsvej 11A.

Det har været op ad bakke på det seneste for U19 truppen, som ikke har vundet en kamp i U19 divisionen siden d. 27 august. I lørdags gæstede rækkens førerhold Næstved skovdiget, i hvad der på papiret lignede en svær kamp. Næstved viste bestemt heller ingen nåde over for et selvtillidsramt AB mandskab. Det blev en kamp som blev spillet på deres principper, og AB fandt aldrig rytmen i en jævn kamp. Det startede ellers fornuftigt for AB, som stod godt i kæderne, og som ikke gav Næstved nogle nævneværdige chancer. Det holdte dog kun i en halv time, da et indlæg dumpede ned for fødderne af en Næstved spiller, som let kunne prikke bolden i mål. Det skulle blive endnu værre for AB, da Næstved 5 minutter efter scorer til 0-2. Igen giver et indlæg problemer, og denne gang bliver en løs bold bokset ud i fødderne på en Næstved mand, som på 1. berøringen sparker bolden i netmaskerne.

U19 kom ud til 2. halvleg med tro på, at vende kampen og dø med støvlerne på. Dette lykkedes til dels, men AB havde svært ved at tilspille sig chancer. Det blev til alle gode gange 3 for Næstved, som på endnu et indlæg headede bolden i mål til slutstillingen 0-3, og de kunne dermed tage 3 point med hjem. Det placerer AB på en aktuel sidsteplads, hvilket er meget skuffende for alle omkring holdet.

Jonas Hjortshøj vil vende den dårlige stime:
- Der er ingen undskyldninger for, hvorfor det går som det går. Det er hårde tider, men vi gør alt for at bryde den dårlige stime vi er inde i, fortæller U19 cheftræner Jonas Hjortshøj.

U19 skal på lørdag et smut til Herfølge for at gæste HB Køge. Kampen bliver spillet kl. 14:30 på Herfølge stadion, Vordingborgvej 124.