Sejr på Fyn & nitte i Jylland

I denne runde havde U17 og U19 to forskellige modstander, da Svendborg har fået et wildcard til U17 divisionen. Det betød, at U17 skulle en tur til Svendborg, og U19 skulle en tur til Viborg. Begge mandskaber havde desuden også været i kamp i pokalturneringen nogle dage forinden. Det blev til videre avancement for begge hold, hvilket gav et godt udgangspunkt. 

U17 tog sejr ude mod Svendborg:
I sidste kamp havde U17 besvær med, at få afkast af den store kontrol og spildominans i form af chancer og mål. Det var tydeligt, at der var blevet arbejdet ekstra hårdt på dette aspekt i den forgangne træningsuge. AB spillede en flot kamp, og kontrollerede kampen på vanlig stil. Der blev tilmed skabt et væld af chancer og gunstige situationer på en ellers svær bane i Svendborg. Flotte gennemspillede angreb blev omsat til mål, og de unge talenter sprudlede på Fyn. Særligt Kalle Svarre Petersen skinnede igennem, og leverede varen med både mål og oplæg. Midtbaneslideren var her, dér og alle vegne og scorede sit tredje mål i sæsonen. Kampen endte med en sikker sejr til akademikerne på 1-3. En sejr som kunne og burde have været større, hvis der havde været større omtanke i det offensive spil. 


- Vi havde et modent udtryk, og kan langt hen ad vejen være rigtig tilfredse med vores præstation. Det er skønt, at se at vi har overført træning til kamp, og at vi var så chanceskabende, som det var tilfældet. Progression er nøgleordet i denne sammenhæng, og det viser bare, at spillerne er udviklingsparate, og at vi er på rette vej, fortæller U17 cheftræner Patrick Birch Braune.

U19 haltede efter i Viborg:
U19 har rent pointmæssigt fået en svær start på U19 divisionen, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr. Den anden sejr blev jagtet mod Viborg, som ligger i den sjovere ende af tabellen. Man kunne fra kampens start godt se, at der var niveau forskel og, at det ikke var tilfældigt, at de to hold ligger i hver deres ende af tabellen. Viborg startede kampen aggressivt og styrede slagets gang. AB forsvarede sig bravt og gik til pause med stillingen 0-0, hvilket gav tro og håb på et godt resultat, selv om Viborg sad på kampen. Men startskuddet var dårligt nok gået, da et Viborg indlæg gik direkte i mål, og derefter var det op ad bakke for de tapre U19 drenge. Viborg ville lukke kampen med det samme, og hurtigt stod det 2-0 efter noget klumpspil. Derefter blev kampen lukket efter en omstilling og en personlig fejl, hvilket betød at AB tabte kampen 4-0. På trods af det i sidste ende bitre resultat leverede U19 en god indsats, men skal blive bedre til, at forsvare eget mål i 90 min. 


- Det var et fortjent nederlag til et dygtigt Viborg mandskab, om end det måske var et mål for meget. Indstillingen og energien var i top, og drengene gjorde hvad de kunne, men det var på dagen ikke nok til point. Vi træner godt, og vil i fællesskab gøre alt hvad vi kan for at vende den dårlige stime. Lige nu er vi ramt på selvtilliden, og vi er i en periode, hvor tingene går imod os. Jeg er dog sikker på, at den modgang vi møder, kun gør os stærkere fremover, fortæller U19 cheftræner Jonas Hjortshøj.

I næste runde venter Næstved, når de kommer på besøg på Skovdiget 1. Herfra skal der lyde en stor opfordring til alle om at komme ud og støtte ungdommen.