Ingen revanche mod Roskilde FC

1.Senior led i sidste weekend et svigende nederlag på hjemmebane til Roskilde FC, og der var lagt op til, at U17 & U19 kunne tage revanchen i deres opgør mod Roskilde, men det blev desværre ikke i denne omgang. Roskilde havde de sidste marginaler og held på deres side, hvis sådan noget altså findes, og de sorte skyer ligger derfor meget tungt over Gladsaxe.  

U17 mødte veloplagt og velforberedt op, og kontrollerede kampen i begge halvlege. På trods af den store dominans og kontrol var der langt imellem de helt store chancer, og det var den helt store lektie til de unge talenter; At være mere chanceskabende på banens sidste tredjedel. Selvom præstationen fra AB var god, så gav den ikke det afkast, den var berettiget til. Roskilde viste sig fra deres kyniske side, da de i kampens sidste minutter formåede, at score hele to gange og dermed var kampen lukket. Det var vel sagtens udeholdets eneste chancer i en hel kamp, og selvom det var ufortjent, så kunne de rejse fra Skovdiget med 3 point i bagagen. 0-2 til Roskilde, og til stor irritation for U17 Cheftræner, Patrick Birch Braune:

- Det var to forskellige stilarter som mødte hinanden. Selvom vi holder dem fra de helt store chancer, og der var masser af positive takter, så kan vi ikke være tilfredse med ikke at vinde denne kamp. De har 3 chancer og score på 2 af dem. Det var sådan en kamp man taber 1/10 gange, og det irriterer os selvfølgelig.

U19 måtte også lide et ufortjent nederlag. Forskellen på de to hold i 1.halvleg var tydelig, og man kan med rette benytte ordet klasseforskel. AB var en konstant trussel mod Roskilde, og det var virkelig en flok sprudlende U19 drenge. Masser af chancer og muligheder men bolden ville ikke ind mere en 1 gang. På trods af det tunge overtag stod den kun 1-0 til akademikerne ved pausen, en alt for lille føring, som skulle vise sig at være for smal. En sløv indsats i 2.halvleg betød at Roskilde kom bedre med, og ud af det blå kom faldt der to scoringer ud af ingenting, og i kampens døende minutter scorede Roskilde til 2-3. Meget symptomatisk for de to holds øjeblikkelige placeringer. Mileta Rajovic fik udbygget sit scoringssnit med 2 flotte mål, og skød sig selv ind på en delt 1.plads på den samlede topscorerliste. Der var kynisme til forskel, og det ærgrede U19 Cheftræner, Jonas Hjortshøj:

- Vi er simpelthen ikke dygtige nok til, at forsvare eget mål i 90 minutter ad gangen. Vi havde overtag i spil og chancer, men var i dag ikke skarpe nok foran mål, omvendt burde 2 mål også være nok til at vinde en fodboldkamp som denne. Heldigvis har vi pokalkamp onsdag, og den glæder vi os til.

På onsdag er der fokus på pokalturneringen for de to mandskaber. U17 gæster Fremad Valby med kampstart kl. 18:00, og U19 gæster Fremad Amager med kampstart kl. 19:00. Held og lykke til ”the young guns”!