U17 & U19 i Thisted

Ungdomsfodbold går op og ned, og kan sommetider passende sammenlignes med en tur i den vildeste rutsjebane i Hansa Park – op og ned. Det er ikke altid til at blive klog på, men underholdende er det, og det var det også i denne runde da U17 og U19 gæstede Thisted FC.

I sidste runde leverede U17 en uinspirerende indsats mod HIK, og lige så ringe det var dér, lige så godt var det i Thisted. Det var tydeligt, at der var blevet læst på lektien, og den disciplinerede indsats blev belønnet med en 4-0 sejr. Holdet viste stor tillid til egne evner, og den offensive iver som lå og ulmede i overfladen blev forløst. Målene blev sat ind af Simon Holden, Lucas Dean, Marcus Lindberg og Emil Mygind. En af nøglerne til den store sejr var hårdt arbejde, og der var Patrick Kastrup forgangsmanden. Han arbejdede hårdt for kollektivet, og gav gode arbejdsbetingelser for sine medspillere. Det skal selvfølgelig også nævnes, at Emil Mygind topper topscorerlisten i U17 divisionen egenhændigt med 5 noterede mål. Flot, flot og atter flot af den unge akademiker.  Dermed kan 3 point sættes ind på kontoen, og U17 befinder sig nu på 5. pladsen ud af 13. Næste uge venter en lidt mere lokal modstander, idet Roskilde FC gæster Skovdiget.

Patrick Birch Braune glæder sig over disciplinen:
- Vi fulgte gameplanen, og arbejdede tilmed meget hårdt for hinanden. Det resulterede i, at spillerne fik deres belønning i form af en sejr, og jeg synes, at det var et fint modsvar på sidste rundes skuffelse. Nu venter en svær kamp mod Roskilde, som vi ser frem imod.

U19 fik i sidste runde hul på bylden, da de slog HIK. Det skulle følges op ude mod Thisted, og det blev en kamp som aldrig helt fik det udfald, som man havde forventet på forhånd. En meget tæt og jævnbyrdig kamp som i lang tid lignede en pointdeler, endte i stedet med en Thisted sejr på et mål i de døende minutter. Daniel Warmbach stod for AB’s scoring, men det rakte desværre ikke til andet end et 2-1 nederlag, og det var naturligvis en flok skuffede spillere, som satte sig tomhændet ind i bussen på vej tilbage til Gladsaxe. Forhåbentlig kan ungdomseliten tage revanche for senior 1, som bekendt tabte 0-2 til Roskilde i denne weekend.

Jonas Hjortshøj havde set en sejr:
- Vi tog herovre for, at tage alle pointene, og vi kommer hjem uden nogen, så selvfølgelig er jeg utilfreds. Vi rammer ikke niveauet. Vi glæder os som løver i et bur til, at svare igen og få muligheden for at tage en sejr på lørdag.

På lørdag går det løs igen, når Roskilde FC som bekendt gæster Skovdiget. Dommeren fløjter op for U17 kampen kl. 12:00 og U19 kl. 14:00. Kom gerne og besigtig klubbens unge talenter, det vil du med garanti ikke fortryde.