Sommerbold på Skovdiget

I en weekend hvor 1. senior ikke spillede, var det op til ungdomseliten at levere underholdningen. De fremmødte tilskuere fik massere af lækkerier at se, og kunne gentagne gange slikke sig om munden. Målene væltede ind i begge kampe, og der blev sammenlagt scoret 11 mål. Solen skinnede over græstæppet på skovdiget, hvor U17 & U19 skulle spille mod lokalrivalerne fra HIK.  

Et godt angreb kan nogle gange være det bedste forsvar. U17 har tydelige forcer i det offensive, som de også har givet gentagende prøver på i de første to kampe, hvor de har scoret 7 mål. Emil Mygind er holdets topscorer, og sørme om han ikke endnu en gang fik vist målnæsen mod HIK. Det var akademikernes eneste scoring, og det rakte ikke til en sejr i denne omgang, da HIK scorede hele 4 gange. AB kæmpede hele kampen igennem med, at agere som en samlet enhed, men fandt aldrig rytmen i en generelt skidt kamp. Engagementet kan man dog ikke sætte en finger på, og der er en god offensiv iver i truppen som skal forløses. Vi skal hurtigt videre, og ser frem til næste kamp hvor de gæster Thisted.

Patrick Birch Braune vil se forbedringer:
- Vi må tage nederlaget til os, og lære af denne oplevelse. Vi skal forbedre os på flere parametre, og vi vil slå tilbage med fuld kraft. Nu gælder det om at se fremad, fortæller U17 cheftræner Patrick Birch Braune.

U19 havde noget at revanchere siden nederlaget til Næsby i sidste runde. Den skarpsindige iagttager kunne notere sig, at drengene mødte op med en hel anden energi og drive, og dette fik HIK at mærke tidligt i kampen. Lad det ikke være nogen hemmelighed, at AB fik de 3 point som de kom efter, og det var en kamp som blev afgjort tidligt idet AB scorede 3 mål i 1. halvleg. En af dem som grundlagde sejren var Mileta Rajovic, som bidragede med 2 scoringer og dermed befinder sig på en delt 1. plads på topscorerlisten i U19 divisionen. Imponerende af den unge forward, som bliver spændende at følge videre hen. Der var masser af flotte kombinationer og højt tempo af et kvikt tænkende U19 mandskab, som ikke på noget tidspunkt gav initiativet fra sig. I 2. halvleg dalede niveauet og tempoet dog en smule, og HIK kom bedre med i kampen. Det var dog mest på standard situationer de blev rigtig farlige. HIK endte kampen med 9 mand på banen, og dermed kom sejren aldrig rigtig i fare. Silas Trier Madsen gjorde det til 1-0 på et flot hovedstød efter et frispark fra siden, Mads Kirk til 2-0, og endeligt Mileta Rajovic til 3-0 og 4-1. Kampen endte 4-2 til AB, og det var en flok trætte og glade drenge som kunne lægge 3 point ind på kontoen.

Jonas Hjortshøj ser gode takter:
- Vigtigt at komme på tavlen i dag og spillerne fortjener stor ros for en fin kamp. Specielt 1. halvleg hvor vi får kapital af mange flotte angreb. Der er tilfredshed med præstationen og den energi vi havde på banen. Vi spillede som et hold og stod godt på banen, fortæller U19 cheftræner Jonas Hjortshøj.

Næste opgave for vores ældste ungdomselite hold er på lørdag, hvor de drager til Thisted.