U19 slagtede næstved

ABs U-19 hold lagde ud som lyn og torden, i lørdagens opgør hjemme mod Næstved. Inden lystavlen havde rundet 5 minutter, havde hjemmeholdet bragt sig på 2-0. Begge mål sat ind af Emil Holten. Og selvom Næstved fik reduceret til 2-1, på et koks i forsvaret, sad AB’erne totalt på kampen, og kunne krydre det med yderligere to scoringer inden pausen. Først var det Morten Heegaard, der satte hovedet på et hjørnespark, og mod slutningen af halvlegen scorede Emil Holten sit tredje mål, da han rundede Næstved keeperen og trillede bolden i det tomme mål. Anden halvleg lignede til forveksling første – dog heldigvis uden koks i forsvaret – og i løbet af de første 5 minutter havde først Mads Holden og dernæst Oliver Svava bragt AB på 6-1. Det fik dog ikke AB til at slappe af. Spillerne fortsatte ufortrødent det store pres, på et mere og mere modløst Næstved mandskab, og det udmøntede sig også i endnu to mål, og i begge tilfælde var det igen Emil Holten, der var på pletten. Dermed nåede den lange angriber op på i alt 5 mål i kampen, der altså sluttede med de usædvanlige cifre 8-1.

U19 træner Jesper Pedersen udtaler:
- Flot indsats af spillerne i dag, især dejligt at se, de fortsatte med at køre på, også da kampen var afgjort, hvilket er et vigtigt tema for holdet. Vi skal dog fortsætte med at være ydmyge, og stadig arbejde stenhårdt videre frem, og tage en kamp ad gangen. Vi har fået en god start, hvilket også giver et godt humør i truppen, dette skal nu bruges på yderligere udvikling af holdet, i den komne uges træningslejr i Italien.

 U-17 holdets kamp mod Næstved, var det ligeledes hjemmeholdet, der dominerede begivenhederne, men trods stor overvægt i både spil og chancer, gik man alligevel til pausen med stillingen 0-0. Positivt var det dog, at Næstved ikke var kommet frem til en eneste afslutning, som resultat af en glimrende AB defensiv.
 Anden halvleg var ikke mere end et par minutter gammel, da Dagur Austmann lagde en høj bold frem til Oliver Wilsky, der smart lobbede bolden over en fremstormede Næstved målmand, og dermed 1-0 til AB.
 AB forsattede med at sidde tungt på spillet, men alligevel var det Næstved, der fik udlignet på et fladt langskud, udenfor målmand Mikkel Norgravs rækkevidde. Det fik dog blot AB’erne til at skrue tempoet yderligere i vejret, og blot fem minutter senere kunne Mads Kierkegaard igen bringe AB på sejrskurs. Holdet arbejdede energisk for at øge føringen, men så skete det, der bare ikke måtte ske, i den slags kampe; Næstved fik udlignet på en omstilling, kun tre minutter før slutfløjtet, og selvom AB søgte sejren i de døende minutter, måtte de alligevel tage til takke med 2-2.