AB får 2 stjerner i nyt licenssystem

I Akademisk Boldklub er vi stolte over, at kunne offentliggøre, at klubben er blevet tildelt 2 stjerner ved offentliggørelsen af indrangeringen af drenge licensklubber for sæsonen 2019/2020. Dette betyder også, at AB spiller i U17- og U19 Divisionen i næste sæson. I denne sæson gør de to hold da også et stort væsen af sig. U19-holdet har blot tabt en enkelt kamp, og er med helt i toppen. Ligeledes er U17-mandskabet godt med og i den bedste halvdel af divisionen.

Der blev i 2018 vedtaget et nyt licenssystem, hvor klubberne tildeles stjerner på udvalgte parametre. Det er indenfor følgende kategorier:
- Produktivitet
- Holdudvikling
- Struktur/HRM/Organisation
- Individuel udvikling
- Scouting
- Strategi
- Infrastruktur

Under de forskellige kategorier bliver klubberne bedømt ud fra forskellige parametre, og i sidste ende afgør dette ens score og dermed hvor mange stjerner man opnår. Auditeringen af klubberne foregik i oktober måned, og der er sket rigtig mange positive organisatoriske tiltag siden dengang i klubben. Derfor har AB allerede rykket sig meget, hvilket er en udvikling som skal fortsætte, hvorfor vi da også glæder os til næste auditering allerede nu, da vi er inde i en rigtig positiv proces.


Især under kategorien ’Produktivitet’ kan vi være stolte. Mange tidligere AB-spillere er at finde i udlandet, men i denne vurdering skal man have in mente, at vores produktivitet vurderes med årgang 1994, som den ældste i vurderingen. Vores talentudviklingsmiljø bliver dermed ved med at producere færdige spillere, som kan gøre sig gældende på seniorniveau.

Talentchef Patrick Birch Braune er stolt over rangeringen
- Jeg er meget stolt over, at vi har opnået to stjerner og med en vores højeste score i en, i min optik, hjørnesten af talentudvikling, nemlig produktivitet. Evnen til at lave spillere, der spiller på højeste niveau, er afgørende. Her er vi landets 18. Bedste klub. Det er en 100% objektiv vurdering og her scorer vi i top. Der foregår rigtig meget godt på banerne og vi er rigtig stærke her. Vi har flyttet os enormt og har de næste skridt på tegnebrættet. AB går en spændende tid i møde.

Med offentliggørelsen af den nye rangering, så er der stadig ungdomselite fodbold i Gladsaxe Kommune. Noget vi alle kan være rigtig stolte af, at klubben har mulighed for, at vi kan bevare ungdomsfodbold på så højt et niveau med gode faciliteter og landets smukkeste træningsanlæg.