Tre AB'ere på U16-landsholdet

Det såkaldte U16 Future landshold er blevet udtaget, og her er der tre AB-spillere med på landsholdssamlingen. Det drejer sig om målmand Simon Friis-Jensen, midtstopper Mathias Merz (Billedet) og den offensive midtbanespiller Emil Mygind.

DBU fortæller om konceptet med Future-landsholdet: "Som dreng er der stor forskel på, hvornår man begynder at vokse, men også hvordan man vokser. Det betyder ofte, at man i klasserne fra omkring 7. klasse og op til omkring dimissionen kan se klasser, hvor der er stor forskel på drengenes fysiske udseende og modenhed.

Det går naturligvis ud over fodbolden for de unge drenge, som er nødsaget til at benytte sig af deres tekniske færdigheder for at spille med hos de jævnaldrende større drenge.

Ligeledes betyder det også, at landsholdende ofte består af en overvægt af spillere fra det første halvår, da de er netop det halve år længere fremme i forhold til den fysiske udvikling. Ofte indhenter de mindre spillere dog de mere fysisk udviklede på et senere tidspunkt, men eftersom at mange unge kan miste motivationen og senere forsvinde ud af elitemiljøet, fordi de, at de eksempelvis ikke kan være med på et fysisk højt nok niveau, så har DBU udviklet Futurelandsholdende for at undgå et stort tab af talentmasse."

U17 Cheftræner Patrick Braune fortæller om de 3 AB-spillere.
- Det er flot at vi har tre udtaget, men fælles for dem alle er, at de er meget hårdarbejdende, og her kan man se at der er en gulerod, hvis man knokler og ikke giver op.

- Simon er en kvik og ærgerrig målmand, som altid giver sig 100%. Mathias er en venstrebenet stopper med en god indstilling og en god timing i sine dueller. Emil er en rigtig klog spiller, som er teknisk velfunderet. Han er kreativ, og har et fantastisk blik for spillet.

- Det er selvfølgelig tre gode spillere. Det sjove bliver at skulle stå over for dem i dag, hvor vi spiller træningskamp mod U16 Future-landsholdet i Ballerup. Men det er en god måde for AB-drengene at blive testet mod nogle af de bedste på deres årgang i øst.

Der er kick-off i Ballerup kl. 16:30 på adressen Marbækvej 10, 2750 Ballerup.