Spiller fra ABs ungdomselite bliver dansk mester på 400-meter

Det blev en udbytterig weekend i atletikkens navn for ABs unge talent Alejandro Maillet.

Til Ungdoms-DM indendørs i Skive, fik han en fin 5. plads på 200-meter med kun 0,01 sekund til nummer 4 i tiden 23.59. Men weekendens højdepunkt var da han suverænt tog guldet på 400-meter med en tid på 52.65 sekunder – to sekunder hurtigere end nummer 2.

AB har tidligere haft en spiller som dyrkede flere idrætter på samme tid; legenden Knud Lundberg præsterede at være på fodboldlandsholdet, håndboldlandsholdet og basketlandsholdet på samme tid. Det er skønt at se at endnu en AB spiller kan præstere i flere discipliner.

Alejandro, der har en spansk/fransk baggrund, dyrker fodbolden som sin primære sport, og løb som den sekundære. Men det forhindrer ikke Alejandro i at løbe på et højt niveau, og U17 holdet kan samtidig nyde godt af den hurtige kantspiller.

- Trods hans korte fodboldkarriere, på kun 4 år, er han en meget dedikeret spiller og viser stort engagement til både træning og kamp. Han træner gerne ekstra for at blive bedre og har den rigtige indstilling og det rigtige mind-set for at komme langt inden for fodbolden, udtaler træner Patrick Birch Braune.