U17 og U19 på træningslejr i Vejen

I uge syv drog ABs ungdomselitehold; U17 og U19, til Vejen Idrætscenter på træningslejer. Det var en uge der bød på træningskampe og en masse andre træningsaktiviteter som også havde det sociale i fokus.

Vejen Idrætscenter var en god ramme for de mange unge talenter, for der var rig mulighed for at prøve kræfter med andre idrætsgrene end fodbold. Centeret havde, foruden en kunstgræsbane der var helt i top, nogle rigtig fine faciliteter. Drengene spillede derfor både bordtennis, badminton, squash og de benyttede sig flittigt af svømmehallen.

Drengene havde hver dag to træningspas, hvor det primære fokus for var tekniske og taktiske færdigheder, samt mekanismer til den kommende sæsons kampe. Tirsdag var det blevet arrangeret at både trænere og spillere skulle have en times yoga. Det var en anderledes oplevelse som betød udfordringer for smidigheden, koordinationen og fokuseringen, hvilket ikke var lige let for alle.

Træningslejren bød også på to træningskampe. Onsdag mødte U19-holdet Vardes 2. divisions seniorhold i en træningskamp. Desværre blev det ikke til en sejr til U19-drengene, som desværre tabte 0-1. Heldigvis gik det noget bedre for U17-drengene.

Torsdag mødte U17-holdet nemlig FC Midtjyllands U17-hold, som var en stærk og god modstander, men U17-spillerne formåede alligevel at levere på et højt niveau. Spillerne arbejdede hårdt og formåede at lave nogle gode passager med fine resultater. Holdet var uden profilerne Dagur Austmann, som var af sted med det Islandske landshold, og Alejandro Maillet som spillede med U19-holdet. Derudover havde to af holdets stamspillere meldt afbud til turen; Casper Willumsen og målmand Peter Kristensen.

Kampen blev afgjort at de to førsteårsspillere Frederik Ellegaard Christensen og Lucas Lodberg, der sørgede for at ABs drenge ved kampens afslutning havde en sejr på 2-1. Patrick Birch Braune, U17-holdets cheftræner, var rigtigt godt tilfreds med sine spilleres præstation.

Alt i alt var det en rigtig god træningslejr og for trænerne betød det at de havde god mulighed for at se alle spillerne an. For spillerne havde det den betydning at de blev rystet godt sammen socialt, hvilket trænerne mener, bliver en stor fordel i den kommende sæson.