Ungdommen sejrede mod Roskilde

Lørdag spillede ABs U19- og U17-hold efterårets sidste hjemmekamp, da Roskilde var på besøg i Bagsværd.

U19
Det var tydeligt at se, at spillerne har stor selvtillid, efter de seneste mange flotte kampe, og kampen blev da også indledt med et massivt pres mod Roskildes mål. Der skulle heller ikke gå meget mere end 15 minutter, før AB bragte sig foran, da Mads Holden fandt Emil Holten, med en glimrende stikning i dybden, og alene med målmanden scorede han usvigeligt sikkert langs jorden.

Første halvleg fortsætter med AB drengene i dominans, men de helt store chancer blev det ikke til, så stillingen 1-0 holdt til pausen.

Fra starten af 2. halvleg forsøgte Roskilde at lægge et højt pres, og dette betød da også, at AB-spillerne havde noget mere plads på Roskildes banehalvdel, og til trods for flere store muligheder, b.la. et hovedstød på overliggeren fra Emil Holten, skulle vi hen i kampens 54 min. før scoringen til 2-0 kom. Denne gang via en afslutning fra Rasmus Arildsen på stolpen, og så satte Oliver Svava riposten i nettet. På dette tidspunkt lignede det en kamp, som de talentfulde AB drenge havde fuldt styr på, men efter 65 min. blev Morten Heegaard til de flestes undren pillet ud fra midterforsvaret, (dette skyldtes Morten skulle være med i senior-truppen søndag mod Frederecia). Der blev lavet lidt rokade i bagkæden, og den lurede Roskilde hurtigt, og begyndte at pumpe bolde ind i midteraksen, og den normale sikkerhed i bagkæden var væk, så holdet sejlede defensivt, og keeper Mark Jensen måtte hive 3 gode redninger frem. Offensivt, satte holdet flere gode omstillinger i gang, og burde have lukket kampen, men det skete ikke, og i 88 min. reducerer Roskilde til kampens slutresultat 2-1.

Halvsæsonen afsluttes næste lørdag, når holdet tager til Slagelse for at møde FC Vestsjælland, og uanset resultatet af den kamp, overvintrer AB på førstepladsen i U19 Divisionen.

U19 Cheftræner Jesper Petersen udtaler
- Det blev en meget mærkelig kamp, hvor vi de første 60-70 min. fuldstændig styrer kampens gang, og vel med rette burde have lukket kampen ned, efter udskiftningen af Morten Heegaard, ændre kampen karakter. Roskilde satser hele butikken, og vi sejler defensivt, men samtidig, har vi så mange omstillinger, at vi burde have lukket kampen. Så bliver det i stedet 20 min. med total indianer-bold, hvor Roskilde reducerer lige inden slutfløjt.

- Jeg er generelt fint tilfreds med indsatsen, for vi møder et rigtigt godt Roskilde hold, men desværre måtte Anton melde fra efter vores sidste træning fredag, hvilket betød, vi ikke havde en midterforsvarer på bænken, og vi kunne ikke nå at få kørt en i stilling, så at vi sejler lidt til sidst, skyldtes også, vi er nød til at gamble lidt med vores bagkæde. Det er dog løst til lørdagens kamp i Slagelse, så vi igen har den rigtige sammensætning på bane og bænk.

U17
U17 afsluttede efterårssæsonen på fornemmeste vis, med en flot 2-0 sejr over Roskilde. Til kampen havde træner Patrick Birch-Braune justeret i det taktisk oplæg, og selvom det tog et kvarters tid for spillerne, at omstille sig selv til det, så arbejdede alle benhårdt for sagen. Og - som sagt - efter tilvænningen overtog AB fuldstændig grebet om kampen. Defensivt leverede holdet til topkarakter, og dermed kom Roskilde ikke frem til et eneste forsøg, der kunne udfordre målmand Emil Kristensen, i løbet af 1. halvleg.

Offensivt gav den ændrede taktik AB mere plads til opspillet, hvilket midtbanen udnyttede til flotte kombinationer, der førte til flere chancer i Roskildes ende af banen. Kort før pausefløjtet kom forløsningen, da Casper Willumsen, med en maskeret aflevering, fandt en helt fri Frederik Christensen, i venstresiden, der firsttimede bolden i mål, med et skruet spark udenfor Roskilde keeperens rækkevidde. 1-0 halvvejs.

Anden halvleg var knap 5 minutter gammel, da Frederik Christensen - denne gang på egen hånd - sendte endnu en flot skruet bold udenfor Roskilde keeperens rækkevidde, og helt op i det fjerneste hjørne. 2-0 til AB. Roskilde havde ikke noget egentligt modtræk til AB dominansen, og derfor forløb resten af kampen forsat på samme præmisser, og med en smule mere skarphed, havde det ikke været ufortjent, hvis AB havde scoret mindst en gang mere. Hen mod slutningen af kampen, var AB spillerne trætte, som følge af det hårde arbejde - foruden den tunge bane og den stride blæst - og det tillod Roskildes eneste forsøg indenfor ABs målramme, som Emil Kristensen dog sikkert tog sig af.

U17 Cheftræner Patrick Birch Braune udtaler.
- Drengene leverede en flot præstation i dag. Der blev arbejdet hårdt og vi gode på bolden. Vi skaber mange chancer og vinder også fuldt fortjent. Vi havde arbejdet lidt med ændre lidt på vores udgangspunkt med bolden og det fungerede rigtig fint. Efter en start hvor der kommer trykker os, sætter vi os på kampen. Det er jeg rigtig tilfreds med. Det var efterårets sidste kamp og det er rart at få sluttet af med en sejr og en flot indsats. Efteråret har budt på en del svingende resultater. Men positivt er det, at vi kan slå alle i rækken. Vores bundniveau skal hæves og det er drengene også helt bevidste om.

- Mange spillere har udviklet sig mentalt og vil i større grad være klar til, tage ansvar for deres eget talent. Det har været et parameter vi har brugt tid på og Assistenttræner Mogens Bruun har haft mange individuelle samtaler med spillerne. De har helt sikkert haft betydning. Nu ser vi frem til at periode, hvor der kan være fokus på træningen og spillerne kan udvikle sig i klubbens rammer.