AB styrker talentudviklingen

Akademisk Boldklub Gladsaxe har pr. 1. august ansat Rasmus Ottesen som ny talenttræner. Rasmus har det seneste år været assistenttræner på U19-holdet, og skal nu til at arbejde mere på tværs af eliteungdomsholdene.

Ungdomselitechef Peter Creutzberg har store forventninger til det nye setup.
- Vi har som klub en flot tradition med at udvikle egne spillere til førsteholdet og nogle af de talentfulde spillere får vi endda solgt videre til Superligaklubber. Det vil vi meget gerne fortsætte med, og med Rasmus i spidsen vil vi udrulle et nyt forløb hvor vi intensivt og systematisk arbejder med at optimere udviklingen af vores bedste spillere.

Vi kalder det nye forløb for ’Systematisk Talentudvikling’ og fokus er på at følge spillernes udvikling meget mere tæt end vi hidtil har gjort. Der vil blive lavet konkrete udviklingsplaner og løbende afholdt udviklingssamtaler. Spillerne vil blive testet både fysisk og mentalt, og de vil hver uge få ekstra individuel træning. Den fysiske træning bliver opprioriteret i samarbejde med vores fysiske træner Mogens Bruun, og spillerne vil få hjemmearbejde i form af videoanalyser og andre opgaver. I det hele taget vil forløbet komme til at kræve rigtig meget af den enkelte spiller, og ifølge Rasmus Ottesen er det helt bevidst.

- Ud over de tekniske og taktiske fodboldkompetencer vil vi fokusere meget på spillernes mindset, altså deres personlige overbevisninger og holdninger. Det er ikke nok at være et stort fodboldtalent. Det kræver benhårdt arbejde og det kræver at spillerne er villige til at bryde ud af deres comfort-zone for at udvikle sig.

For talenttræner Rasmus Ottesen er målsætningen også helt klar.
- Jeg glæder mig meget til at arbejde mere fokuseret med de bedste af de bedste, og jeg tror helt klart på målsætningen om at alle de spillere der kommer med i ‘talenttruppen’ bliver klar til 1. senior og at de vil være potentielle salgsemner når de store klubber i fremtiden jagter Danmarks største talenter.

I første omgang er der udvalgt følgende 9 spillere fra de forskelige U-hold:

  • U15 - Anton Pedersen
  • U15 - Jonathan Dal Bagger
  • U15 - Hamed Rahim
  • U17 - Mads Kirkegaard
  • U19 - Morten Heegaard
  • U19 - Emil Holten
  • U19 - Philip Rejnhold
  • U19 - Rasmus Arrildsen
  • U19 - Sander Bastrup-Birk