Hollandsk målmand med superligaerfaring

AB forstærker målmandsposition med en markant spiller. Således skriver klubben kontrakt med den hollandske målmand Indy Groothuizen. Den 26-årige målmand har både erfaring fra Superligaen og den hollandske Æresdivision. Det sker for at styrke hele målmandsgruppen frem mod den vigtige forårssæson i 2. division.

“Klubbens høje ambitioner og fremtidsplaner var meget overbevisende. Jeg har før spillet på det højeste niveau i Danmark, så jeg er vant til omgivelserne, og det betød også meget for mit valg,” siger Indy Groothuizen, der tiltræder med det samme i AB og tirsdag træner med holdet for første gang.

Følgere af Superligaen vil kende Indy Groothuizen, der fik sin fodboldopdragelse som ungdomsspiller i Ajax Amsterdam. I sæsonen 16/17 lejede FC Nordsjælland ham, og Groothuizen spillede i den sæson 12 kampe i Superligaen for FC Nordsjælland, som sluttede sæsonen på femtepladsen. I 2019 vendte Groothuizen tilbage til Danmark, da han blev købt af Vejle. Her var hollænderen førstemålmand for det suveræne tophold i Nordic Bet Ligaen, og han spillede også 13 kampe i Superligaen i sæsonen 20/21.
Derudover har Indy Groothuizen tørnet ud i den hollandske Æresdivision for ADO Den Haag.

Efter sin tid i Vejle har Groothuizen været på kontrakt i FC Emmen i den hollandske Æresdivision, og han har siden sommeren trænet i Telstar i den næstbedste hollandske række.

Nu får AB glæde af kvaliteten fra en målmand, der har en spillestil, som er præget af, at Groohuizen har tilbragt sin ungdomskarriere i Ajax Amsterdam. Således deltager han gerne i spillets opbyggende fase.

“Jeg er en moderne målmand, som ikke nødvendigvis bliver på målstregen og venter på spillet. Jeg er aggressiv på bolden og god med mine fødder. En all-round, moderne målmand,” siger han og kommer med en opfordring til AB’s tilhængere.

“Kom og se os spille. Vi har brug for jeres støtte i hele den anden halvdel af sæsonen.”

Indy Groothuizen supplerer Oliver Børner Thorup og Albert Gaub-Jakobsen, som i forvejen var i målmandsgruppen.