Godt spil gav flot sejr

AB Gladsaxe spillede i dag den sidste hjemmekamp i denne sæson på Gladsaxe Stadion. Modstanderen var FC Thisted, som havde brug for en sejr, hvis de skulle bevare håbet om oprykning.

Før kampens start overrakte formanden for AB A/S Torben Oldenborg blomster til Frederik Christensen og Jonathan Dahl Bagger, der begge søger nye udfordringer.

AB Forever overrakte blomster til Frederik Ellegaard, som blev kåret som ”Årets spiller”.
I pausen blev vinderne af sæsonkort til sæson 2022-2023 meddelt og det blev: Michael Kjeldergaard, Martin Jensen, Rune Martin Sørensen, Bjarne Nielsen og Jan Seamann som alle bliver kontaktet af AB’s administration.

AB var klar fra start, og sendte FC Thisted den lange tur hjem til Nordjylland med et nederlag. AB vandt 3-1 på mål af Emil Wass til 1-0, og Frederik Ellegaard til 2-0 og 3-0. FC Thisted fik reduceret sent i kampen til slutresultatet 3-1 til AB.

På et solbeskinnet Gladsaxe Stadion spillede AB frisk fra start, med gode kombinationer og en del afslutninger. Forventningen var, at FC Thisted ville sætte sig på kampen og søge scoringer. Det blev ikke sådan, det gik. AB havde taget på FC Thisted i denne kamp, og i få perioder hvor FC Thisted kom frem til chancer, blev det ikke til scoringer. Igen i denne kamp havde Jonathan Fischer gode indgreb og fik afværget, hvor der kom afslutninger, bl.a. en friløber.
Efter 29 min. sender Emil Wass et godt skud afsted uden chance for FC Thisteds målmand til føring 1-0. 10 min. efter sender Frederik Ellegaard et hovedstød højt ind over målmanden til føringen 2-0.

Anden halvleg starter lidt mere afdæmpet fra AB’s side. Der skulle dog kun gå 10 min., og Frederik Ellegaard opsnapper bolden ved midterlinjen og dribler ”gennem” tre Thisted-spillere direkte mod mål, hvor han til sidst lægger bolden ind bag målmanden. FC Thisted fik lidt mere fat spillet i kampens slutning, men det udmøntede sig ikke i mål.

Cheftræner Patrick Birch Braune udtalte efter kampen: ”Jeg er sindssyg stolt af sejren i dag mod Thisted, der havde alt på spil. Det var dejligt, at vi kunne sige ordentligt farvel på Gladsaxe Stadion. Det har været en flot sæson med mange flotte sejre, der også sikrede os Top 6. Med de præmisser vi har arbejdet under, er der stor ros til spillerne, og den anerkendelse skal de have”.

AB spiller den sidste kamp i sæsonen lørdag den 11. juni kl. 14 mod Næstved på Næstved Stadion. Her skal arbejdet gøres færdigt og sæsonen sluttes godt af.

Startopstilling til dagens kamp med ud- og indskiftninger:

Jonathan Fischer
Silas Trier Madsen
Marcus Hørbye
Rasmus Møller
Albert Nørager - Lucas Koch
Alessio Alicino - Simon Holden
Emil Wass
Christoffer Thrane - Alex Loughlan
Frederik Ellegaard - Frederik Christensen
Mathias Kisum
Emil Mygind Jensen - Adnan Curovic

AF Forever har kåret "Årets spiller 2022": Frderik Ellegaard.

Årets spiller ellegaard
Foto: AB Forever.