Cheftræneren gør status

Inden 2021 rinder ud ser cheftræner Patrick Braune tilbage på sæsonen indtil nu og ser også lidt ud i fremtiden.

”Det har været et meget udfordrende halvt år. Alle hold går efter at komme i Top 6 og alle hold kan slå hinanden. Det har været meget konkurrencedygtige hold, vi har mødt i år, hvor der ikke har været hold, hvor vi kunne forudsætte en sejr. Der har derfor både været uventede sejre og nederlag. Vi ligger her ved årsskiftet på en 5. plads med 24 point i 17 kampe. Det er der, vi starter foråret 2022 med de sidste 5 kampe inden turneringen går ind i opryknings- og nedrykningsspillet”.

Tilfreds med tilkæmpede point.
”Vi er rigtig glade for, det point antal vi har fået. Vi har spillet rigtig mange gode kampe og har fået lagt på. Vi må også bare erkende, ar rækken er spidset til og at det er nogle dygtige hold, vi møder. At vi kan holde klubber som Kolding og Skive under os, er en stor præstation og det er det, der er vigtigt og som vi skal prøve at gøre færdigt i de sidste kampe i grundspillet. Det kræver selvfølgelig en seriøsitet og at vi skal fortsat lægge på. Vi skal se, om vi kan blive endnu dygtigere og komme stærkere ud, når sæsonen starter op igen.

Der er ingen tvivl om, at det er det, der skal til for at forblive i top 6 - og det er det, der er vores mål. 

Spillemæssigt har vi lavet et fint antal mål. Vi har haft en god defensiv. Hvis vi skal tage det næste skridt, så skal det blive endnu bedre i begge ender. Det er en helhjertet indsats, der skal løfte vores niveau. Vi har kæmpet lidt med nogle fysiske rammer, der ikke helt har spillet og det skal vi forsøge at få optimeret til foråret. Bedre fysiske rammer vil bidrage til, at vi står skarpere”.

Uheldige med skader
”Vi har været uheldige, at nogle bærende spillere har haft nogle skader. Warmbach og Adnan har været ude i længere perioder og det har gjort ondt. Anton har været ude med hovedskader af flere omgange og har derfor haft det et svært halvår. Når vi får Anton rigtigt i gang, så er vi også overbeviste om, at han går ind og styrker vores defensiv yderligere. Anton og Adnan burde være klar til opstarten af den nye sæson. Warmbach skal testes i opstarten, så vi kan danne os et billede af, hvor han står. Han har haft godt af en pause, så vi håber rigtig meget, at han kan være med. I de sidste kampe bøvlede Lucas Koch med nogle opspændinger. Summen af det hele betyder at vi kan stå stærkere når den nye sæson går i gang”.

Spillerne er sendt på juleferie
Vi har fortsat træningen her efter sæsonafslutningen. Der er selvfølgelig ikke de store taktiske implementeringer eller kampforberedelse på denne tid af året, men vi har spillet en masse fodbold med små turneringer.

Spillerne er nu sendt på deres velfortjente juleferie, hvor de får et fysisk træningsprogram med hjem, så de holder deres fysiske forfatning og også gerne lægger lidt på styrkemæssigt. Så vi forventer, at de står knivskarpe til opstarten. Samtidig skal de selvfølgelig fortsætte deres individuelle skadesforbyggende program i juleferien. Men alt i alt er det vigtigt at holde konditionen ved lige - det kan aldrig betale sig at stoppe helt med træningen”.

I proces med fokus på egne kvaliteter
”Vi synes, at vi har gang i en rigtig fin proces med holdet. Det handler om at få en defensiv på plads, hvor vi forhåbentligt ikke skal skifte så meget ud og hvor vi får en base på plads. Vi har virkelig været hårdt ramt i den bagerste kæde med mange skader. Vi skal blive ved med at implementere vores spillestil. Vi skal tilbage til vores egne styrker, vores basis udtryk, være skarpere på det grundlæggende i vores spillestil, som altid vil være den samme uanset hvad. Aftalerne skal være på plads. Systemet vi spiller, er ikke så afgørende, det er et redskab, vi kan bruge og ændre på, som vi også gjorde brug af i de sidste kampe.

Vi blev fanget lidt i, at vi lykkedes rigtig godt med at indstille os på modstanderen i de første kampe. Så vi blev nok lidt for ivrige i at fortsætte den vej og vi blev sådan set ramt af vores egen succes. Vi lykkedes rigtig godt med det oppe i Thisted i kamp to på en meget svær udebane med en 6-1 sejr. Så vi glemte nok at komme tilbage til at fokusere på vores egne kvaliteter og ikke have for meget fokus på modstandernes kvaliteter. Det skal være vores egne kvaliteter, der skal slå modstanderne og vi skal ikke spille på andres udfordringer. Så det er dét, vi skal bruge opstarten på når vi starter igen i det nye år. Vi skal finpudse hele vores basis og spillestil. Den måde vi godt vil sætte en række aftaler sammen på, det er dét, der skal give et AB udtryk.

Jeg vil gerne på holdets og stabens vegne sende en tak til de mange, trofaste fans og tilskuere, der bakker op om holdet”, slutter cheftræner Patrick Birch Braune