Sejr på 2-0 i sidste kamp

AB Gladsaxe spillede i dag mod Aarhus Fremad på Gladsaxe Stadion i den sidste kamp inden vinterpausen. Der var vigtige point at spille om, for holdene lå med samme pointtal i tabellen inden kampen. AB får efter en tæt kamp fortjent nok de 3 point efter en 2-0 sejr på mål af Frederik Ellegaard (straffe) og Frederik Christensen.

AB fik ikke den bedste optakt til kampen, da Rasmus Møller blev skadet under opvarmningen. Otto Dupont kom i startopstillingen, og gjorde det rigtig godt på højre back.

Fra kampens start var der fart over spillet med de lynhurtige spillere i front. Der var da også kun gået 6 min., før Frederik Ellegaard spurter frem ad banen og får en god mulighed for at komme udenom sin oppasser i feltet. Aarhus Fremad spilleren hægtede Ellegaards ben og dommeren korrekt dømte straffespark. Frederik Ellegaard skød selv straffesparket, og satte sikkert bolden ind bag målmanden til føring 1-0.

Kampen stod meget lige, og det var tydeligt at begge hold ville mere, men det blev ikke til de helt store chancer. Tæt på pausen var Aarhus Fremad dog tæt på udligning, og mange så bolden inde bag Jonathan Fischer. Heldigvis var Silas Trier-Madsen på plads i forsvaret og kunne redde bolden på stregen.

Et kvarter ind i 2. halvleg sender Silas Trier-Madsen en rigtig god aflevering til Frederik Ellegaard, der flot spiller bolden videre til Frederik Christensen, der kom stormende til. Frederik Christensen var fokuseret og skød bolden i netmaskerne til stilling 2-0. Det blev også kampens resultat, selvom Aarhus Fremad havde chancer for at reducere. AB havde også chancer mod kampens slutning, hvor Mathias Kisum er hurtigt fremme, men skyder desværre lige på målmanden. Der kommer chance til Roni Arabaci, som helt fri for mål, skyder ved siden af og Alex Loughlan skyder over mål. I den anden end af banen kom Jonathan Fischer godt ud af sit mål og griber et indlæg, der godt kunne have endt i en stor chance. Gennem hele kampen stod spillerne godt i forsvaret og lagde energi og fight ind i spillet, hvor især Emil Wass og Silas Trier-Madsen var fremtrædende i deres spil.

En tilfreds cheftræner Patrick Birch Braune siger efter kampen: ”Det var efterårets sidste kamp. Det har været et rigtigt langt efterår og vi har været meget igennem. At slutte på denne måde er en forløsning og vi lykkedes med rigtig mange ting i dag.
Vi havde lavet nogle ændringer i forhold til vores system. Rasmus Møller, der indtil i dag har spillet alle kampene, blev ramt af en skade under opvarmningen. Otto Dupont kommer ind i startopstillingen og han leverer alt, hvad man kan forlange af en ung spiller. Otto viste ligesom de øvrige AB spillere masser af hjerte, og det var det, vi bad spillerne om inden kampen: Hvorfor er det I spiller fodbold, hvad er det, der giver jer energien til spillet? Og det gik de ud og viste. Otto var en talisman for det i dag. Der er rigtig mange rigtig gode præstationer i dag. Masser af kvalitet.

Vi har i alle kampene i sæsonen spillet med hjertet, men det er ikke altid nok. Nogle gange har vi manglet kvalitet. I dag havde vi den kvalitet og taktiske snilde, der skal til for at straffe Aarhus Fremad. Vi var rigtig dygtige til at udføre de ting, vi havde aftalt. Der blev kommunikeret, der blev taget ansvar, så stor ros til spillerne. Nu kan vi gå på en velfortjent juleferie og derefter gøre os klar til forårssæsonen”.

Startopstillingen:
Jonathan Fischer
Mads Vang
Marcus Hørbye
Rasmus Møller
Albert Nørager
Silas Trier Madsen
Simon Holden
Sylvester Seeger-Hansen
Emil Wass
Frederik Ellegaard
Mathias Kisum

På banen kom:
Frederik Christensen
Roni Arabaci
Alex Loughlan
Anton ”Bas Bas” Petersen

Fra banen går:
Sylvester Seeger-Hansen
Frederik Ellegaard
Mathias Kisum
Emil Wass

Foto: AB Forever.
Læs også reportagen fra Gladsaxe Bladet på:
https://www.gladsaxebladet.dk/2021/11/det-gik-fremad/

Som nævnt var det sidste kamp før vinterpausen, og spillerne træner frem til 7. december, hvorefter de går på juleferie.

God jul og godt nytår skal siges allerede nu. Alle ser frem til turneringsstarten den 12. marts 2022 kl. 15 mod Kolding på udebane. Første hjemmekamp er mod Thisted den 20. marts 2022 kl. 13 på Gladsaxe Stadion.