Første transitionskamp blev en god oplevelse

Mandag spillede AB transitionskamp mod B.93 på kunstgræsbanen på Skovdiget. Kampen endte 1-0 til AB på  mål af Mads Vang. Kampen kunne have endt 2-0 til AB, da Roni Arabaci ramte stolpen på et straffespark begået mod ham selv.

Holdet var sammensat af spillere fra 2. divisionsholdet og spillere fra U19. For 2. divisionsspillerne handlede det om at få kampminutter i benene for de spillere, der ikke har spillet så mange kampminutter. For U19 handlede det om at vise sig frem og indgå i en kamp på højere niveau end de ellers spiller på.

Samlet set er hele idéen at midske den sportslige afstand mellem 1. holdet og U19. Det vil gøre det lettere på sigt at spille sig ind på holdet.

Kampen blev en rigtig god oplevelse, hvor U19 spillerne: Armin Crncevic, David Stückler, Ilias Namli, Christian "ET" Troelsen og Emil Corfitzen, deltog. Der var energi og tempo over hele linjen. Fra 1. holdstruppen deltog: Jonathan Fischer, Mads Vang, Roni Arabaci, Simon Holden, 
Albert Nørager, Otto Dupont, Marcus Hørbye, Alessio Alicino, Jonathan Dahl Bagger og
Malthe Frost Pedersen.

På trænerbænken var assistenttræner for 1. holdet Stefan Payberg Larsen og Simon Andreasen, som er cheftræner for U19.

Efter kampen udtalte Stefan Payberg Larsen: "Det var en rigtig god oplevelse. Der er nogle spillere, der får mange minutter i benene. Vi ligner et hold, står sammen som et hold og skaber nogle chancer. Så alt i alt kan vi være tilfredse med indsatsen. Det er så også rigtig dejligt at se nogle unge spillere blive kastet ind i det. Så der er tanket selvtillid til nogle. Ærgerligt er det dog, at vi ikke kan putte flere mål ind i dag. Jeg synes heller ikke, at vi giver ret meget væk.

Der blev brugt 5 U19 spillere, som også spillede kamp i lørdags. Vi havde prioriteret, at det ikke skulle være bredden fra U19, men nogle af de bærende kræfter, så de er også doseret i forhold til det. Havde det været en onsdagskamp, så havde de fået mere spilletid. Samtidig havde vi brug for, at seniorspillerne fik vist sig frem.

Det blev en vigtig kamp, fordi den betød noget for mange af spillerne, som fik chancen for at vise sig frem. Det var også en god chance for U19. Vi så, at tingene var afstemt, de ved, hvad de skal ud og lave, så de går på banen og spiller det, de spiller i hverdagen. Der er ikke den store forandring. Der bliver taget godt om dem, så det er godt”.