AB tabte 0-2 til FC Fredericia i pokalturneringen

AB Gladsaxe mødte her til aften FC Fredericia i Sydbank Pokalen. Kampen endte 0-2, og AB er nu ude af pokalturneringen og kan fokusere 100% på turneringen i 2. division.
Fredericia sad fra kampens start på spillet, men AB holder organisationen skarp. Gennem hele kampen var det bageste forsvar på tæerne. Fredericia havde flere chancer, men de var ikke så skarpe, og Oliver Børner reddede flere forsøg fra Fredericia spillerne.

Efter 15 min. sender Mathias Kisum et godt indlæg ind i feltet, hvor Marcus Hørbye header, men lige ved siden af. Kort efter gentager det sig, dog med Alex Loughlan som en lige så uheldig afslutter.

Fredericia spiller sig 10 min. efter helt fri, og igen måtte Oliver Børner hive en god redning frem. Jonathan Dahl Bagger tog flere gange sagen i egen hånd og spurtede langs sidelinjen. Hans hurtige løb kunne Fredericia spilleren ikke følge med, og han valgte så at fælde Dahl Bagger. Det gav et frispark, som udløste en stor chance til Alex Loughan inde i feltet.

Efter 39 min. er en Fredericia spiller pludselig helt fri og kan løbe mod en sagesløs Oliver Børner i målet. Stillingen 1-0 til Fredericia holder 4 min., hvor Fredericia får frispark lige udenfor feltet, og bolden bliver sendt direkte op i hjørnet til 2-0 til Fredericia.

Efter pausen kommer AB mere med, og får i lange perioder produceret gode chancer, som med lidt mere skarphed kunne have endt med en scoring. Der er store chancer til Mathias Kisum, Albert Nørager efter en flot Aflevering fra Alessio, men der kom ingen reducering.

AB får hjørnespark, og Marcus Hørbye bliver fældet i feltet, og dommeren dømmer straffespark. Desværre brænder Frederik Christensen denne store chancer for at bringe spænding ind i kampen.,

Emil Wass spiller Frederik Ellegaard fuldstændig fri for mål, men det bliver til endnu en afbrænder. Frederik Ellegaard forsøger med et godt skud efter et godt indryk, og skuddet sniger sig lige over mål.
AB spillede med stor energi alle 90 min., og kunne med lidt mere skarphed have scoret et par mål.
Kampen gav god læring mod en modstander fra en højere hylde. Det kan tages med videre i turneringen.

Efter kampen sagde cheftræner Patrick Birch Braune: ”Et ærgerligt nederlag til Fredericia i dag. Men vi er meget tilfredse med udtrykket og præstationen er i den grad godkendt. Vi skaber rigtig mange chancer, som vi inden kampen ikke havde forventet. Der var i hvert fald 2-3 store chancer til at lave mål. Dem får så ikke puttet ind og det skal vi være skarpere til.
Vi brænder et straffespark og de mål de får, der ligner det første en offside, og det andet mål de får, er på et direkte frispark, men det er hvad der sker. Vi var disciplinerede i første halvleg og prøver hele tiden at sætte os i nogle gode situationer og skaber også nogle chancer. I anden halvleg synes jeg, at vi er rigtig gode og dominerer også kampen i perioder mod et rigtig godt 1. divisions hold. En god præstation i en kamp hvor vi spillede i et højt tempo og det skal vi tage med på søndag, og det er dér, hvor vores fokus er lige nu”.

Startopstillingen var:
1   Oliver Børner
5   Adnan Curovic
20 Marcus Hørbye
2   Rasmus Møller
19 Albert Nørager
21 Alessio Alicino
18 Simon Holden
23 Jonathan Dahl Bagger
11 Mathias Kisum
17 Roni Arabaci
25 Alex Loughlan

Fra banen gik:
25 Alex Loughlan
23 Jonathan Dahl Bagger
17 Roni Arabaci
11 Mathias Kisum
5   Adnan Curovic

På banen kom:
15 Lucas Koch
9   Frederik Christensen
7   Frederik Ellegaard
8   Emil Wass
14 Otto Dupont

Næste er er søndag den 26. september 2021 kl. 13.00 mod B 93 på Gladsaxe Stadion. Der er gratis adgang for Gladsaxe borgere – husk at hente billet på www.boldbillet.dk