’Genstart fodbold – vi er helt sikkert helt klar’

Dansk fodbold bestående af DBU, DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen, vil gerne have åbnet Fodbold-Danmark yderligere.

”Vi er flere end 300.000 fodboldspillere i Danmark. 1.600 klubber. Amatører og professionelle. Landsholdsspillere. Vi er Fodbold-Danmark, og vi har brug for vores fællesskab.”

Dansk fodbold sparker i dag kampagnen ’Genstart fodbold – vi er helt sikkert helt klar’ – i gang. For det skal være slut med udsigt til tomme tribuner og aflyste stævner. Alle kampe i bredden og på Danmarksserie-niveau samt turneringer og stævner skal kunne gennemføres. Dansk fodbold er klar med retningslinjer og protokoller og smittetallene tillader det.

Dansk fodbolds mål er: 
- at få forsamlingsgrænsen i udendørsidrætten hævet til minimum 50, så vi kan afvikle turneringskampe og stævner på fuldt blus fra april måned
- at få opbakning til Superliga-ordningen eller SAFE-projektet, så fans kan komme tilbage til stadions fra først i april
- at få fans på stadion til den kæmpe EURO2020-fest på hjemmebane i Parken i juni 2021

”Vi vil gøre opmærksom på, at vi ønsker at åbne mere for dansk fodbold, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi er opmærksomme på, at der i dansk fodbold – som i det danske samfund – er meget delte meninger om tempoet i genåbningen. Nogle synes, at det går for langsomt, og at der skal åbnes meget hurtigere både for fans på stadion og for højere forsamlingsloft. Andre mener, at det går for hurtigt, og at den nuværende åbning for op til 25 samlet til udendørsfodbold kan være risikabel.

Vi har stort fokus på at handle ansvarligt og sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi ønsker ikke at skabe smittespredning i dansk fodbold, hverken på banen eller på tribunerne. Derfor har vi det sidste år indført protokoller, regler og en masse forbehold. Siden er der ikke blevet konstateret smitte på danske fodboldstadions i de perioder, hvor der har været fans på stadion. Og ifølge de eksperter, der laver beregninger for regeringen, er risikoen for smitte ved udendørs idræt minimal.

Derfor mener vi, at det er tid til at genåbne dansk fodbold endnu mere”.

Akademisk Boldklub Gladsaxe bakker op om initiativet: ’Genstart fodbold – vi er helt sikkert helt klar’!