Status fra cheftræneren

Vi er nået halvvejs igennem sæsonen, og det er tid til at evaluere og gøre status. Hvordan synes vi, det er gået, hvor står vi lige nu og hvad skal der ske fremadrettet?

Overordnet set synes vi, at sæsonen er gået rigtig godt. Vi ligger med et rigtig højt pointsnit. Vi får de point vi kan forvente og lidt til. Så på den måde har det været rigtig positivt. Vi har haft en god stime med mange sejre i streg. Vi har også haft udfald, hvad der også er forventeligt og hvor vi også skal være skarpere. Der er et hold i rækken – Nykøbing - der er stukket af. De ser rigtig stærke ud og sætter sig nok på første pladsen, men vi er med i forfølgerfeltet. Vi vil blive ved med at jage dem og se om de snubler, så vi kan hale ind på dem og gøre det spændende.

Når det er sagt, så må vi også evaluere på, at det er anden sæson, hvor vi kan se, hvad er det for nogle hold, der rykker op, og hvad er der skal til for at rykke op fra 2. division. Så må vi se, hvad der skal til for os for at blive første udfordrer til en oprykningsplads. Helsingør sidste år og nu Nykøbing har nogle set up af en anden dimension i forhold til 2. division. Hvis det er præmissen for at være oprykker, så skal vi, hvis vi ikke kan matche det, så skal vi i hvert fald lukke afstanden til det niveau med et større set up omkring træningen og til kampene. Når man gerne vil rykke op, så må man analysere de hold, der rykker op og se på hvordan de gør. Så vi skal bygge på og blive mere konkurrencedygtige. Vi skal ikke bare kikke på os selv, men komme tættere på de klubber, der er lykkedes med deres ting.

Spillemæssigt skal der også lægges på. Vi er blevet et meget mere bold- og spilstyrende hold. Vi er angrebsivrige og er blevet gode til at sætte spillet i kampene. Selv mod de bedste hold har vi kunnet sætte spillet. Desværre var Nykøbing gode til at straffe det. Spilmæssigt har vi fået langt flere strenge at spille på.
Vi er blevet meget bedre til at gå ind til kampene med en stor tro på, at vi kan vinde dem. Vi er blevet bedre defensivt og fået lukket bedre af.
Vi skal blive bedre til at undgå at koncentrationen svigter, så vi ikke får mål imod os på den konto. Vi skal blive bedre på de offensive standarder. I denne sæson har vi ikke lavet et eneste mål efter hjørne.
Vi skal blive bedre på den sidste 1/3 af banen. Vi får skabt virkelige mange chancer i næsten alle kampene. Vi er rigtig gode til at komme frem til modstanderens mål, men vores udnyttelsesgrad er ikke skarp nok og det skal vi virkelig arbejde på. Det sker ude på træningsbanen.

Vi skal også se på den offensive del af truppen. F.eks. så løber Momos og Bios aftaler ud, skal de forlænges osv.
Heldigvis kommer der en lang træningsoptakt, hvor vi virkelig kan gå i dybden med at udvikle den enkeltes spillers kompetencer og holdets defensive og offensive udtryk.

Nu er spillerne sendt på juleferie. Det betyder ikke, at de ikke laver noget. Vi har i denne uge alle spillerne til individuelle spillersamtale. En samtale på ca. ½ times varighed eller mere, hvis der er behov for det, hvor den enkeltes spillers kompetenceudvikling drøftes. Hvad er deres fremtidsplaner, og hvordan kan de opnå deres mål? Vi sørger for at deres motivation, drivkraft og mål er i lighed med dem, vi har i klubben, så vi er på den samme side og kan tænke langsigtet sammen med spillerne.
Det er enormt vigtige samtaler, som vi har meget erfaring i. Det giver en god formel snak og en forventningsafstemning. Vi får snakket ind i, hvad er det den enkelte spiller skal arbejde med, og vi får det maksimale ud af dem og vi får dem til at yde max. muligt. Vi kan gå til dem på en god måde og sige, hvad vi forventer af dem stille og roligt.

Denne gang foregår det på teams hvor spilleren, assistenttræneren og cheftræneren deltager. Målmændene har yderligere en samtale med målmandstræner Jan Hoffman. Spillerne har selvfølgelig også mulighed for at give udtryk for deres forventninger til os. Hvad de mener kan gavne holdet og ikke mindst deres egen udvikling.

Når vi så får alle spillernes individuelle tilbagemeldinger uafhængigt af hinanden, så får vi et fantastisk overblik og arbejdsredskab til, hvordan vi skal tilgå truppen, planlægge træningen for holdet og for den enkelte spiller, så alt omkring holdet bliver optimalt. Disse spillersamtaler tager vi med jævne mellemrum i løbet af sæsonen.
Alle spillere har fået et fysisk vedligeholdelses- og træningsprogram med på juleferie. De skal løbe nogle gange om ugen og de skal styrketræne.
Nogle af spillerne har også fået individuelle træningsprogrammer, som vores fysioterapeut Helena Lindquist har udarbejdet. Det er skadesforebyggende programmer, som de får med hjem. Hvis spilleren f.eks. har problemer med baglåret, lysken og eller andre muskelproblemer, så er det utroligt vigtigt at bruge ferietiden til få bygget skaderne op. 
Helena har evalueret den enkelte spiller hen over de sidste måneder og har ud fra det udarbejdet træningsprogrammerne.
Vi har efter, at vi har arbejdet på denne måde i 1½ år, haft meget få skader. Det er rigtig vigtigt for klubben og den enkelte spiller, at vi har så få skader som muligt.

Inden jul vil vi komme med datoer for opstarten og træningskampene.