Sikker sejr til Akademisk Boldklub Gladsaxe

AB leverede en fornem præstation mod Vejgaard

 

Af Niels Torp

 

Det var et yderst veloplagt AB - hold, der lørdag eftermiddag besejrede Vejgaard med 5-1 i 2.division kreds 2 efter eminent opvisning i kontrafodbold.

Hjemmeholdet havde i tirsdags besejret superligaholdet fra Hobro i DBUs pokalturnering med 2-1 og derfor var forventninger store til opgøret, hvor begge holdene var ubesejret i de hidtil afviklede seks kampe.

Akademisk Boldklub Gladsaxe kom langt bedst ud af starthullerne og de grønblusede spillere var dejlig aggressiv i deres pres over hele banen. De gav allerede bonus efter fire minutter, da gæsterne vandt en nærkamp midt på banen og hurtig endte bolden hos, Nichlas Rohde, der scorede på en ”løs” chance. Et par minutter senere blev det 2-0 til AB efter et smukt gennemspillet angreb, hvor bolden endte hos Yonas Nielsen, som usvigeligt sikkert sendte bolden i nettet.

De gav masser af ro til AB-spillerne, som fornuftigt spillede bolden rundt og alt tydede på, at endnu en scoring til gæsterne. I stedet mistede en ellers velspillende, Sylvester Seeger-Hansen, bolden i et defensivt tilbageløb og det betød et indlæg i AB-målfelt, hvor bolden ramte en forsvarsspiller på armen og dommeren dømte korrekt straffespark til VB. Dette omsatte Lasse Storvang sikkert til 1-2.

Afgørende mål

Opgøret bølgede frem og tilbage, men efter 25. min. broderede AB sig flot igennem og slutteligt scorede Sylvester Seeger-Hansen med en flot inderside til 3-1. Han gjorde dermed skaden god igen efter en fejltagelse fem minutter forinden, og holdene gik til pausen med en 3-1 føring til gæsterne, som var klart det bedste hold i de første 45 minutter.

Efter en halv snes minutter i 2.halvleg lavede hjemmeholdet en dårlig tilbagelægning og målfarlige, Nicklas Rohde, pressede målmanden og bolden røg op i luften, hvor Rohde nåede højest og headede AB foran til 4-1 og dermed var opgøret reelt lukket.

AB skiftede den hårdt arbejdende, Tobias Noer, ud og ind kom, Emil Mygind, og lidt senere kom Karim El Haddouchi på banen i stedet for Frederik Ellegaard, mens Jonathan Bagger afløste Sylvester Seeger Hansen.

Efter en periode, hvor VB havde været toneangivende og havde to-tre store målchancen tæt under mål, så viste AB-spillerne et kontraangreb med kvalitet og slutteligt scorede Seejou King til 5-1 med et velplaceret skud og det var et hold med jublende spillere, som nød den store og fortjente sejr.

Det var en fornem holdindsats af AB, hvor alle arbejde stenhårdt og hjalp hinanden både offensivt og defensivt. Det lover godt for de fremtidige kamp. Det er tydeligt, at holdet vokser fra kamp til kamp og selvtillid bobler efter en del kampe, hvor mandskabet er ubesejret og ligger i spidsen i rækken efterfulgt af Middelfart, Aarhus Fremad og Brabrand. På lørdag gælder til Brabrand på udebane og det bliver et rigtigt topbrag, hvor AB fortjener masser af opbakning til opgøret.

- Jeg kan kun være tilfreds med indsatsen, sagde Patrick Braune, cheftræner for AB efter kampen. Det var mange positive elementer, og det eneste negative i opgøret, var en halv snes minutter i slutningen af kampen, hvor vi gav en del chancer væk. Heldigvis blev de ikke udnyttet af Vejgaard, men ellers var der generelt mange fornemme præstationer af hele mandskabet.