AB smed atter dyrebart point i kampens overtid

Af Niels Torp

 

(Gladsaxe) Det er sket ofte i sæsonen 2019, hvor AB gang på gang har smidt vigtige point i kampenes slutminutter. I opgøret på Gladsaxe Stadion mod oprykningskandidaten, Kolding IF, styrede hjemmeholdet kampen og var foran med 1-0 til en snes minutter før afslutningen. Alligevel var det sydjyderne, som kunne juble, da de scorede det afgørende mål til 2-1 i dommerens tillægstid.

Det var tydeligt, at begge hold ville vinde dette opgør i 2. division oprykningsspil, hvor der for gæsternes vedkommende var en vigtig oprykningsplads på spil, men AB, med tre point ,ville bevise, at de er blandt de bedste hold i rækken.

Det lune sommervejr havde lokket en del tilskuere til, hvoraf de mest højrystede kom fra Kolding IF. Et halvt hundrede havde taget turen til hovedstaden, og de fik slutteligt udløst spændingen, da målfarlige Rune Nautrup, fik raget en tværbold over stregen til sejrsmålet.

De første 45 minutter var afvekslende og med et par åbne målchancer i begge ender, men generelt var AB-spillerne alt for langsomme i deres opspil på midten af banen og ikke mindst i deres kontraspil.

2. halvleg var afvekslende og med masser af målchancer. Det var Seejou King, som åbnede målscoringen for hjemmeholdet til 1-0 efter 25 minutter spil. Det var tydeligt, at denne scoring gav AB selvtillid og spillet flød langt bedre. Pludselig opstod der en kontrachance til de hvidblusede gæster fra KIF og målfarlige Rune Nautrup sendte bolden i nettet fra kanten af feltet.

Kæmpechance!

Det var tydeligt, at KIF satsede totalt i de resterende 10-15 minutter, da de havde brug for tre point. Det gav AB flere ”åbne” målchancer - og den største tilfaldt, Rasmus Tangvig, der havde en total friløber og alene med målmanden, men han kiksede sin dribling og blev derefter tacklet ”lidt” ulovligt bagfra, men dommerens fløjte var tavs. Det blev til flere store chancer for AB tæt under mål, men de blev alle brændt på det skammeligste.

Så skete det, som ofte er sket i denne sæson; modstanderne slår til med en kontra, og atter var Rune Nautrup på pletten, da han gled ind i aflevering ved bagerst stolpe, og sendte bolden i nettet.

Det var tydeligt at se, at AB var indstillet på at vinde dette opgør, men de store chancer blev ikke udnyttet, ligesom de grønblusede spillere ikke ramte hinanden – især ikke i de afgørende situationer.  Efter både Skive og Kolding IF har været på besøg på Gladsaxe Stadion, så er der ikke langt mellem de formentlig kommende oprykkere og AB – alt taget i betragtning!

Den sidste hjemmekamp på Gladsaxe Stadion er i næste uge mod HIK, hvor de trofaste fans bør møde op og ikke mindst give træner Michael Madsen en værdig afsked – og forhåbentlig også tre point!