Sejr over Helsingør

Tirsdag aften tog Akademisk Boldklub Gladsaxe imod Helsingør i Sydbank Pokalens første runde.

AB's start 11'er så således ud:
Fischer
Oslev, Curovic, Hørbye, King
Warmbach, Seger-Hansen
Dahl Bagger, Mygind, Rohde
Nielsen

På bænken sad Børner, Nørager, Kjær, Holden, El Haddouchi, Noer og Guberinic.

Helsingør, der lige er rykket ned fra 1. Division, var favoritter til at gå videre til næste runde. AB starter dog bedst ud, og ligger et fint pres på Helsingør, men bliver aldrig rigtig farlige. Efter 12 minutter af godt presspil fra AB’s side, er Helsingør kommet bedre ind i kampen, og kampens første store chance tilfalder også Helsingør. Det sker efter der er fløjtet for frispark i en god position, lige ude for målmandsfeltet. F.C. Helsingør udnytter dog ikke chancen, og sparker millimeter tæt på højre stolpe. 

Første halvleg fortsætter jævnbyrdigt, dog mest i Helsingørs favør. AB sidder fint på bolden, men Helsingør har et par store chancer, med en header på overliggeren og et skud i sidenettet, efter åbent spil. 

I anden halvleg starter F.C. Helsingør bedst ud og sidder fint på bolden, men ud af det blå scorer King muligvis årets mål. Kampen er i det 55 minut, og Helsingør har lige sparket en dødbold ind i AB’s målmandsfelt, men AB får sparket bolden væk, og bolden lander oppe hos King som modtager den på højre side af banen. Han løber ned langs kanten og tager et skridt ind mod banen og hamrer bolden, med venstre foden, op i venstre side af målet. Fantastisk mål af venstrebacken. 

Helsingør er chokeret efter 1-0 målet og AB har sat sig massivt på kampen. Blot 5 minutter senere, i det 60 minut, scorer ny-indskiftet Albert Nørager til 2-0 med, nærmest, hans første berøring. Målet kommer efter AB får spillet sig ud af en presset situation nede i venstre side af banen. De får sat en hurtig omstilling i gang, og bolden ender i Nøragers fødder i højre side af Helsingørs felt. Her tager han et skridt rundt om hans modstander og sparker den ind med venstre foden. 2-0 til AB. 

Helsingør prøver at sætte noget offensivt spil i gang, og efter 69 minutter får de spillet sig fri, og står næsten alene med Fischer. Men den kun 17-årige målmand laver en verdensklasse redning, og bolden går forbi målet til et hjørnespark. Helsingør forsøgte derefter at presse på, men blev aldrig rigtig farlige. Kampen ender 2-0 til AB og de er dermed klar til næste runde af Sydbank Pokalen. 

Foto: AB Forever

Følg linket til bold.dk's hjemmeside for at se målene og highlights fra kampen.

https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/vild-king-kasse-sendte-fch-proffer-ud-i-moerket/