Trofast AB-støtte er gået bort

Forhenværende statsaututoriseret revisor Per Erik Johannessen sov stille ind fredag den 10. juli 2020.

AB A/S bestyrelsesformand Torben Oldenborg udtaler mindeord til klubbens hjemmeside:

Det er med ufattelig stor sorg, at jeg erfarer, at Per Erik i fredags gik alt for tidligt bort. Han blev kun 63 år. Jeg så selv Per Erik senest til ABs hjemmekamp forrige lørdag, og som altid støttet af Sascha ved sin side. Det var tydeligt, at han var sygdomsplaget, men jeg erfarer, at han pligtopfyldende passede sit arbejde så sent som frem til onsdag.

Per Erik har været en fantastisk støtte for AB igennem mange år. Per Erik var en uvurderlig rådgivende kraft i forbindelse med AB A/S børsnotering tilbage i 1998. Dengang som partner i det gamle revisionsfirma Arthur Andersen og sidenhen som klubbens revisor gennem det efterfølgende årti i Deloitte. Per Erik var ud over at være sin opgave voksen som revisor for AB, også klubbens ven, som altid også var klar til at rådgive skiftende ledelser om, hvordan selskabet bedst kunne overleve de kriser, som klubben gennem årene jo har været udfordret af. Altid tjenestevillig og parat til at give en hjælpende hånd i form af gode råd og vejledning, AB har ubeskriveligt meget at takke Per-Erik for.

At Per Erik var højt respekteret i erhvervslivet og ikke kun i AB, vidner hans karriere tydeligt om. Hans gamle og gode ven og revisorkammerat John Andersen har oplyst mig om Per Eriks revisorbaggrund.
Per Erik blev student fra Kildegaards Gymnasium i 1975. Han blev statsautoriseret revisor i 1985. I 1991 blev han partner i det verdensomspændende revisionsfirma Arthur Andersen & Co, hvor han bl.a. var klientansvarlig for storkunder som Dansk Industri, Colgate-Palmolive, Niro Atomizer, Interbank (før Brøndby) og FDB for blot at nævne nogle, og så selvfølgelig ikke at forglemme mangeårig revisor og rådgiver for hjertebarnet AB!

Per Erik var i studietiden formand for Studenterforeningen, og efterfølgende mangeårig eksaminator ved den endelige revisoreksamen. I et årti var han et skattet bestyrelsesmedlem og senest mangeårig formand for Responsumudvalget, det nok mest prestigefyldte udvalg i FSR. Han var en moralens og de høje standarders trofaste vogter og integriteten var altid i det absolutte højsæde hos Per Erik, fremhæver John Andersen.

Da Per Erik gik på pension, stoppede han naturligt også som revisor for AB, men det betød blot, at han havde mulighed for at tegne et personligt sponsorat sammen med sin søde kone Sascha og derefter som altid at følge ABs kampe kritisk, men altid en trofast støtte både til ude- og hjemmekampe.

Per Erik måtte selv stoppe med fodbold grundet en knæskade, han var også uddannet som fodbolddommer og spillede aktivt tennis, selvfølgelig i AB.

Familien oplyser, at Per Erik vil blive bisat fra Helleruplund Kirke og begravet i de ukendtes grav på Bispebjerg Kirkegård. Tidspunktet er endnu ukendt, men vil blive oplyst her på siden.

Per Erik vil vi savne ufatteligt meget - æret være hans minde.