Hvad er "xG"?

I kampen mod Slagelse B&I, var vi vidne til en meget velspillende og ensidet 1. halvleg. AB spillede utroligt godt fodbold og kom til mange store chancer. Chancer som fortjente bedre slutprodukt.
Herunder står en beskrivelse af en statistik, som vi udnytter i vores analyser af spillede kampe. Hvis slutresultatet i en kamp ikke har været retvisende i forhold til præstation, så skaber statistikken et klart billede af kampen. Med andre ord, statistikken bruges til at evaluere kvaliteten af skabte chancer i en kamp, og hvor gode holdet er til at omsætte chancer til mål mm.

I Slagelse kampen har vi fået udarbejdet nedenstående ”xG-statisik”. Den grønne linje repræsenterer AB og den sorte Slagelse.

1. halvleg var præget af et velspillende AB-hold, som kom frem til utroligt mange chancer. Dog blev det kun til et enkelt mål i halvlegen. Statistikken viser, at AB’s forventede mål i forhold til skabte chancer burde have været 2.26. Med andre ord, så burde AB have scoret mindst 2 mål i 1. halvleg. Dette kan enten betyde, at kvaliteten i afslutningerne ikke har været i top, eller at modstanderholdet har haft en ekstraordinært velspillende målmand.

Dette er bl.a. nogle af de statistikker og analyseredskaber, som trænerstaben i AB arbejder med, når de ser tilbage på spillet kampe og skal evaluere indsatsen.