Sæson 2019/2020 bliver rundet af

Sæsonen bliver rundet af
Når sæson 2019/2020 skal rundes af, vil fokus naturligvis være på tiden efter, at Danmark blev lukket ned i marts 2020 på grund af Covid’19. Dette gav naturligvis også konsekvenser i AB. Spillerne, trænerne og administrative medarbejdere blev sendt hjem. Alt lå stille og kun på bestyrelsesniveau blev der arbejdet med at søge de økonomiske hjælpepakker og deltage i møder omkring en mulig fortsættelse af turneringen, når der igen blev åbnet for kampe fra regeringens side.

De frivillige kræfter gav os liv
Bestyrelsesformand Torben Oldenborg sætter nogle ord på: ”Mange har lavet en frivillig indsats, og det har været vigtigt og livgivende nødvendigt for os. Bl.a. har AB Forever budt ind på løsning af opgaver. Forever satte tidligt gang i en støtteauktion, som endte med at løbe op på 40.000 kr. Det var en dejlig stor økonomisk gave at få, og et særdeles prisværdigt tiltag fra AB Forever, som på den måde igen er med til at skabe sammenhold omkring holdet.

Derudover vil jeg gerne sende en kæmpe tak til sikkerhedsfolk og vagter, hjælpere i salgsboderne og i loungen, bolddrenge og piger, speaker og AB Forever, fordi I igen har givet jeres tid og energi til Akademisk Boldklub. Også en hel speciel tak til de sponsorer, som trods Covid19 krisen fortsat har valgt at støtte op om AB´.
Ikke mindst en kæmpe tak til Malermester Kim Fischer, som har frisket enderne i loungen op, flot nymalet og med flotte grønne farver i bedste AB stil. Også ABs omklædningsrum har fået en ordentlig tur til sæsonstart, og blevet fantastisk livgivende og inspirerende for spillerne at møde ind til”.

Sæsonen rent sportsligt
Sportslig lander vi på en 7. plads, og det er godkendt ud af 24 hold. Den ændrede turnering med færre kampe gjorde jo, at det hele blev et lidt specielt halvår, og at det nok var lidt svært at fastholde motivationen i den meget lange pause. Alligevel fik holdet et rimeligt antal point her i slutspillet og tabte kun en kamp mod oprykkerne fra Helsingør. Det er et meget ungt hold, og der skal bygges på hele tiden. Holdet har bestået, selvom der har været udfald som vi måske måtte kunne forvente.
Cheftræner Patrick Birch Braune og Stefan Payberg arbejder stenhårdt ud fra de spilprincipper og det koncept, som er lagt og også på at skabe et fodboldfagligt stærkt og socialt godt miljø. De gør det rigtig godt, og det er meget positivt at opleve, at der er spillere, der fortæller, at de nu oplever ro i deres tilværelse og tilgangen til fodbolden. De udtrykker glæde ved at spille i AB og for kammeratskabet, hvilket også kontraktforlængelserne er et klart udtryk for”.

Selskabets U17 og U19 har også været hårdt ramt af nedlukningen, desværre kom turneringen ikke i gang igen for dem, hvilket selvfølgelig har været meget frustrerende.

Vi glæder os over, at den klare strategi vi har skabt for selskabets 3 hold og den dygtige ledelse, det er lykkedes os at stable på benene de sidste par år fortsat bærer frugt, så vi også i år kan rykke dygtige spillere direkte på førsteholdet fra vores egne rækker”, udtrykker Torben Oldenborg.

Økonomisk en svær tid
Det er klart for enhver, at det har været svært under Corona-tiden at få det hele til at hænge sammen både organisatorisk, fordi medarbejderne jo blev sendt hjem, men selvfølgelig også økonomisk.

Torben Oldenborg uddyber: ”Vi har en forholdsvis stor organisation for et 2. divisionshold, som vi skal trække rundt. Det er meget større end i de fleste 2. divisionsklubber, selvom det antalsmæssigt ikke tilnærmelsesvis er som i 1. division. Det er jo mange arbejdspladser, der er tale om både i den sportslige sektor med divisionsholdet, talentakademiet og også administrativt.

Når indtægtsgrundlaget ikke er der, så lider vi - og det er afgørende for, hvor vi står fremadrettet. Vi har manglet den direkte kontakt med sponsorerne og andre bidragsydere meget, mens spillet har ligget stille.

Vestpuljen gav lærerige kampe, men også store udgifter
Det har været rigtig dyrt at ligge i vestpuljen i år med udgifter til bus, forplejning mm. Vi har ikke haft tilskuere fra udeholdene i samme udstrækning, som hvis vi havde spillet i østrækken. De mange lokale opgør mod klubber fra Københavnsområdet har ikke været der, og det har vi kunnet mærke på tilskuerantallet og ikke mindst på Match Day indtægterne.

Det har været en rigtig stærk vestpulje, hvor vi skabte nogle pæne resultater og fik vist klubben flot frem på udebane. Vi må dog sige, at der på hjemmebane har været kampe, som vi nok burde have præsteret bedre i. Pokaleventyret gav i år store oplevelser med sejre mod Slagelse, Viborg, Helsingør og lige ved og næsten mod Esbjerg, hvor eventyret sluttede. Det har måske kostet for meget i turneringen at nå så langt med kampe både onsdag og søndag. Men vi kan konstatere, at vi har et ungt hold, der var klar til at byde op til fest og underholde. Hjemmepublikummet var tilfredse. Det viser det potentiale, der er i egne rækker.

Fortsat fokus på talentudvikling og stabilitet
Fokus på udvikling af talenter, det er jo det, der er vores strategi i årene fremover. Vi skal selv præge spillerne frem mod indlemmelse i truppen og siden debut på 1. holdet. Vi har i AB meget succesfulde U17 og U19 spillere, og med målrettet træning og tålmodighed, så vil vejen være banet for flere spillere.

Bestyrelsen arbejder på at sætte et slagkraftigt hold sammen til den kommende sæson. Det skal gerne blive et hold, der kan udvise mere stabilitet, for så kommer resultaterne også. Stabilitet og ledelse vil løfte bundniveauet markant, når der er brug for det. Topniveauet har været rigtig fint, og som vi forventede med det talentfulde spillermateriale, vi har til rådighed”, slutter Torben Oldenborg og ønsker alle en god sommer.

Den ny turnering starter sidst i august, og kan ses her, når DBU har lagt den ud.