Mit AB - Af Uwe Troldborg

Mit AB er historien om hvorfor netop denne klub har en særlig plads i hjertet, og hvad man har af drømme fremadrettet.

Tankerne bag dette projekt bygger på, at vi i hverdagen skal huske hinanden på, hvorfor Akademisk Boldklub fylder så meget. Derudover giver vi folk et usædvanligt indblik i de tanker der er omkring klubben, vi giver inspiration internt og sidst men ikke mindst kan det vise andre, hvorfor der er masser af perspektiv i en klub som AB, uanset hvilken rolle man indtager.

De adspurgte er alt fra fans på tribunen, folk i administrationen, bestyrelsesmedlemmer, amatørafdelingen, trænere, spillertruppen, partnere og ungdomsspillere.

Mit AB er denne gang fortalt af holdleder Uwe Troldborg, som er holdleder for U19-mandskabet og er ansvarlig for boderne på Gladsaxe Stadion under kampene.

- Jeg kom til AB tilbage i 2001. Vi var flyttet til Bagsværd fra Tyskland og min søn skulle starte i den lokale fodboldklub, og her var AB det naturlige valg. Ligesom for mig, så er AB blevet mere en bare fodboldklub for min knægt. Det er en klub, som fylder meget i hjertet. Derfor spiller min ældste søn også stadig i AB på det dygtige 2. senior hold.

- Lillebror fulgte efter i 2005, og med begge mine drenge i klubben, så var det naturligt for mig, at tage aktiv del i klubben. Jeg startede med at være chauffør, så de kunne komme rundt til de forskellige kampe, uanset hvor i landet det var. Desuden fungerede jeg lidt som holdleder når der var brug for en ekstra hånd omkring de praktiske ting.

- I 2006 blev jeg spurgt af Brian Johansen, om jeg ville være med til at arrangere AB Cup. Det var et stort arbejde, men også spændende at være med til. Det var sjovt at se det hele gå op i en højere enhed. Med det fulgte et voksende engagement i klubben.

- Samme år startede jeg med at hjælpe til på stadion, hvor der altid mangler hænder i boderne. Det var årgang 96, som havde denne opgave, så på den måde hjalp vi til, så vores eget hold fik nogle ekstra midler.

- Jeg blev også medlem ABUF, AB’s forældreforening, som arbejder for at der er midler til de unge hold. Det var her vi knoklede på stadion Senere blev jeg så medlem af bestyrelsen, så næstformand og i dag er jeg formand for ABUF, hvilket er rigtig spændende, selv med de udfordringer det giver.

- Selv da jeg bare var medlem, så var det hurtigt mig der organiserede personale og gjorde Bar O klar til salg, med alle de ting der skal slæbes frem og gøres klar.

- På stadion er jeg i dag Bodansvarlig til kampene, så jeg sørger for at komme rundt og få fyldt op undervejs i kampen, og får sat nye frivillige ind i opgaverne. Nogle gange er vi lige i underkanten af frivillige, men vi har et rigtig godt sammenhold og vi er gode til at hjælpe hinanden, så alt går op i en højere enhed.

- Vores tidligere Adm. Direktør og bestyrelsesformand i A/S, Ronny Saul, som jeg har kendt siden 1997, hjalp mig til mit første rigtig job i Danmark gennem hans firma Hartmanns. Det job har været udgangspunktet for hele min internationale karriere. Det var også Ronny, som sammen med John Møller kontaktede mig for at høre om jeg vil være holdleder for U19 divisionsholdet. Det blev jeg i 2010, og har været det lige siden.

- Rejsen med AB har budt på mange gode erfaringer og sjove oplevelser. Med mine mange kasketter har jeg set og prøvet meget i AB-regi. Især på vores lange busture til Jylland, så har vi altid et godt sammenhold, og så er der jo også blevet hjulpet med en hel del tysk-afleveringer. Vi har jo også haft nogle fantastiske træningslejre. Både i Vejle og Vejen, men også når vi har været i udlandet, som Italien og Tyrkiet.

- Gennem lidt engagement i og for klubben kan man opleve den berømte klubånd, og jeg har været med i mange udvalg og arbejdsgrupper, hvor man virkelig kan mærke at der er mange kræfter i klubben, som har et grønt hjerte, og som alle vil bidrage til de gode oplevelser.

- Vi skal videre. Ikke bare i kulissen med mange planer, men også på græsset, så vi kommer tilbage i 1. Division. Herfra kan man altid bygge på, step by step, så AB kan komme tilbage til Superligaen på sigt, hvilket jo vil være en drøm der (forhåbentligt) går i opfyldelse.

Vi takker Uwe Troldborg for et indblik i hans historie og forhold til AB, og glæder os allerede til næste uge, hvor der venter en ny historie!