Mit AB - Af Emil Sørensen

Mit AB er historien om hvorfor netop denne klub har en særlig plads i hjertet, og hvad man har af drømme fremadrettet.

Tankerne bag dette projekt bygger på, at vi i hverdagen skal huske hinanden på, hvorfor Akademisk Boldklub fylder så meget. Derudover giver vi folk et usædvanligt indblik i de tanker der er omkring klubben, vi giver inspiration internt og sidst men ikke mindst kan det vise andre, hvorfor der er masser af perspektiv i en klub som AB, uanset hvilken rolle man indtager.

De adspurgte er alt fra fans på tribunen, folk i administrationen, bestyrelsesmedlemmer, amatørafdelingen, trænere, spillertruppen, partnere og ungdomsspillere.

Mit AB er denne gang fortalt af årets fan 2015, kåret af AB Forever, Emil Sørensen, som desuden laver alle vores gode indslag til AB TV.

- Min indgangsvinkel til Sektion E på Gladsaxe Stadion var på en mindre positiv baggrund, men det skal der nogle gange til.  Det var i sæsonen 2013/2014 og AB lå for 3. gang på 3 sæsoner med i kampen om ikke at rykke ned fra 1. Division. Der var ikke særlig mange kampe tilbage af sæsonen og AB skulle i 26. Runde møde Fredericia. Jeg havde i et par uger forinden gået og overvejet om jeg ikke skulle gøre noget ved den kærlighed til AB, som jeg altid har haft, også især nu hvor det ikke lige kørte på skinner for netop AB. Det måtte være nu at jeg måtte tage kampen op sammen med resten af AB og virkelig lægge noget energi i, at den her klub altså skal fremad og ikke tilbage. Jeg tænkte at det måtte være rigeligt at komme til så mange kampe jeg kunne, for at se til fra lægterne, men jeg blev klogere.

- Da jeg ankom til Monjasa Park i Fredericia var jeg mildest talt overrasket over, at der allerede stod flere AB tilhængere og sang nede på udebaneafsnittet. Jeg satte mig blot og så på kampen som desværre blev et meget kedelig 1-0 nederlag i 89. Minut, men jeg fik stadig smag på mere grundet den meget larmende og passionerede fangruppe bag mig. Ugen efter spillede vi hjemme imod Vejle i noget der skulle blive et vendepunkt for mig som AB tilhænger.

- Men først burde jeg kaste noget lys over hvor min kærlighed til AB opstod. Jeg er født og opvokset i Hvidovre med en mor som er passioneret Hvidovre IF fan, en far som er passioneret B93 fan og så var alle venner og bekendte ellers Brøndby fans, men det var altså ikke det som blev hængende. Mine forældre havde nogle meget tætte venner som var sponsorer i AB og de var dermed også AB fans. Til en middag hos netop dem, husker jeg tydeligt en AB sang sunget af Michael Falck, som jeg manisk hørte på repeat i mindst 2 timer, alt imens jeg legede og dansede, som man nu gør som barn. Derfra var AB ligesom indkodet i mig. Derfra har jeg altid fulgt AB, men mine besøg på Gladsaxe Stadion indtil sæsonen 2013/2014 var desværre lidt for sporadiske.

- Kampen hjemme imod Vejle BK var som sagt et vendepunkt for mig, jeg fandt et sæde tilpas nok i midten og tilpas nok tæt på AB Forever, så man ligesom fik lidt af stemningen med, men der gik ikke mere end 10 minutter, så var der en pige fra netop AB Forever, som kom over og flinkt inviterede mig med over på Sektion E til resten af den syngende fangruppe.

- Jeg må ærligt sige at jeg var lidt nervøs, for jeg kendte jo ingen af dem, jeg vidste ikke engang at AB Forever fandtes en uge før. Men det skulle ikke stoppe mig og det blev en fantastisk underholdende kamp, hvor vi fører 3-1 i pausen og desværre taber 3-4. Derfra har tingene naturligt udviklet sig og siden da kan man kan tælle de kampe jeg ikke har set AB spille på 1 hånd.

- Det er i selv samme sæson mit største øjeblik sammen med AB optræder. Det minde er selvfølgelig 3-3 kampen imod HB Køge hvor vi nærmest var et fyldt sektion E som virkelig fik skabt en fantastisk stemning og Nichlas Rohde scorede i overtiden og sørgede for en sæson mere i 1.Division.

- Siden den første halvsæson som ”rigtig AB fan” er der sket meget. I sæsonen 2014/2015 blev jeg kåret til årets AB fan af mine medfans fra AB Forever, noget som jeg er utrolig stolt af at kunne kalde mig selv hele sæson 2015/2016. Men sæsonen 2015/2016 blev også den sæson, hvor jeg tog endnu et stort skridt på min relativt korte tid med AB. Jeg havde ikke nok i kun at se AB 1 gang om ugen på stadion, så jeg tilbød min hjælp i form af interviews og andet videoarbejde for AB som ligges op på AB’s YouTube kanal. En tjans jeg nyder at udføre og håber ligeledes at diverse AB fans føler at det er noget de kan bruge.

- For mig har AB 2 helt særlige ting som springer mig i øjnene når jeg kigger ud over divisionslandskabet. Vi har først og fremmest en helt fantastisk fangruppe i AB Forever, som jo har fulgt AB i tykt og tyndt, lige siden Superliga dagene. Det er en præstation i sig selv, at have en så aktiv fangruppe i 2. Division og forhåbentligt snart 1. Division. Derudover har vi en fantastisk lang historie, som man ikke får nogle andre steder. Vi var klubben der var med til at starte det der i dag kendes som DBU, og det ville derfor i mine øjne være det absolut bedste at kunne komme tilbage i Superligaen og vise nogle af alle de her unge og nyrige klubber hvor skabet skal stå. Hvem kan i årets Superliga prale af at have haft en finger med i spillet da det hele blev grundlangt? Jeg er ikke i tvivl om at AB kan komme tilbage til de forgange tider hvis vi ellers kan kæmpe os op igen 

Vi takker Emil Sørensen for et indblik i hans historie og forhold til AB, og glæder os allerede til næste uge, hvor der venter en ny historie!