Mit AB - Af Kim Villy Nielsen

Mit AB er historien om hvorfor netop denne klub har en særlig plads i hjertet, og hvad man har af drømme fremadrettet.

Tankerne bag dette projekt bygger på, at vi i hverdagen skal huske hinanden på, hvorfor Akademisk Boldklub fylder så meget. Derudover giver vi folk et usædvanligt indblik i de tanker der er omkring klubben, vi giver inspiration internt og sidst men ikke mindst kan det vise andre, hvorfor der er masser af perspektiv i en klub som AB, uanset hvilken rolle man indtager.

De adspurgte er alt fra fans på tribunen, folk i administrationen, bestyrelsesmedlemmer, amatørafdelingen, trænere, spillertruppen, partnere og ungdomsspillere.

Mit AB er denne gang for talt af Kim Nielsen, som ene mand er holdleder for førsteholdstruppen. Til dagligt sørger Kim bl.a. for at træningstøj og kamptøj er vasket og klart, så spillerne skal koncentrere sig til det de er bedst; nemlig at bruge bolden.

- Jeg startede faktisk som træner tilbage i 2000. Det var Henning Kurland, som dengang spurgte mig om jeg ville værre drengetræner. Det var jeg så i en årrække med

- En historie fra dengang, som jeg synes er værd at tage med, var da vi var på tur til Holland med drengeholdet. En af drengene blev mobbet under hele turen, og os trænere blev ved med at stoppe de andre og advarede dem mod konsekvenserne, da det selvfølgelig var synd for knægten. Da vi så ankom og havde spist aftensmad, så sørgede jeg for konditionstræning på et frimærke af en græsplæne. De blev sat til at træne til de brækkede sig, men mobbeofferet godt kunne holde til det. Det var hårdt, men de kunne godt se det var en fortjent lærestreg. Der blev han accepteret og herefter var flokken mere sammentømret, så alle fik en god tur.

- I 2006 blev jeg ansat i vagten ude på Skovdiget, hvilket jeg var i et års tid. Herefter blev jeg U18 Assistenttræner for Søren Bjerg. I 2008 kom højdepunktet så, da vi blev danske mestre. Det var et rigtig stærkt hold med spillere som Nicolai Jørgensen, Oliver Lund, Rasmus Thelander og David Boysen.

- Da guldet var hjemme, der vandt vi 1-0 oppe i Aalborg mod AaB. Da jeg ikke flyver så kørte Søren Bjerg og jeg den lange vej hjem i Jan Webers kassevogn, som vi havde lånt. I toget hjem var spillerne sammen med vores sportschef John Møller, og jeg kan vist roligt sige at det blev en festlig tur hjem til Gladsaxe...

- Det var en fantastisk tid, og det er jo det højeste man kan opnå som ungdomstræner. Det bliver jeg stolt af at tænke tilbage på. Vi havde et klassehold, med et stærkt sammenhold og nogle talentfulde drenge, som fortjent vandt U18-Danmarksmesterskabet.

- Efter 1,5 år som assistent på U18, så var jeg træner for et seniorhold i 1 års tid, inden jeg fik tilbudt holdledertjansen hos førsteholdet. Det har jeg jo været lige siden. Først sammen med John Westphael, og så har jeg de sidste par år gjort det alene. Herudover har jeg flere forskellige kasketter på ude på Skovdiget, og passer også dommerfløjten i ny og næ.

- AB er en rigtig stærk klub, med mange som knokler og som har et stort hjerte for klubben. Der er mange ildsjæle, hvilket man bestemt ikke ser hos alle andre klubber. Derfor håber jeg også vi kommer tilbage i 1. Division, og kan etablere os i midten. Så kan man altid bygge på herfra, men en tilbagevenden må være første skridt. Med Frandsen ved roret er jeg også sikker på, at vi kan lykkes med den mission.

Vi takker Kim Villy for et indblik i hans historie og forhold til AB, og glæder os allerede til næste uge, hvor der venter en ny historie!