Mit AB - Af Kasper Petersen

Mit AB er historien om hvorfor netop denne klub har en særlig plads i hjertet, og hvad man har af drømme fremadrettet.

Tankerne bag dette projekt bygger på, at vi i hverdagen skal huske hinanden på, hvorfor Akademisk Boldklub fylder så meget. Derudover giver vi folk et usædvanligt indblik i de tanker der er omkring klubben, vi giver inspiration internt og sidst men ikke mindst kan det vise andre, hvorfor der er masser af perspektiv i en klub som AB, uanset hvilken rolle man indtager.

De adspurgte er alt fra fans på tribunen, folk i administrationen, bestyrelsesmedlemmer, amatørafdelingen, spillertruppen, partnere og ungdomsspillere.

Den næste i rækken er Kasper Petersen, som udover at være en af de meste trofaste fans på lægterne ude og hjemme, også er formand for vores officielle fanklub AB Forever.

- Som så mange andre går min AB-historie tilbage til mine uge år. Netop flyttet til kommunen som 6-årig, skulle der findes en klub, så jeg kunne få græs på knæene efter skoletid. Valget faldt på kommunens største klub – AB. Og hvilket valg!

- De første år gik med mikroputfodbold på Skovdiget, og da min mor begyndte at arbejde i Loungen til hjemmekampe for at tjene penge til holdet, blev kampe på stadion også en del af den ugentlige rutine. Det var i de år hvor vi spillede i Superligaen, og kampen mod Silkeborg hvor Den Nye Tribune blev indviet, var en stor oplevelse. Sjældent har der været så mange mennesker på Gladsaxe Stadion!
 
- Tiden gik med mange gode og mindre gode kampe på Gammel Tribune med min far, og vi rykkede med tiden tættere og tættere på Sektion E og den gode stemning.

- En dag besluttede jeg at melde mig ind i fanklubben, og få uger efter tilmeldte jeg mig en bustur til Næstved. På det tidspunkt kendte jeg ikke en eneste i AB Forever. Det kom jeg dog hurtigt til, og efter at have fået prisen som ”Årets fan” i 2008, blev jeg stemt ind i bestyrelsen. Efter et par spændende år med Christian Drewer som formand, rokerede vi rundt i bestyrelsen, og jeg blev formand mens Christian overtog kassererposten. Den fordeling har vi haft de seneste tre år.

- I AB Forever findes der medlemmer i alle aldre og fra hele Danmark. Ja, faktisk hele Danmark. De breder sig lige fra en håndfuld i Sønderjylland til et par stykker i Aalborg. Vi favner bredt, og vi er naturligvis altid glade for nye medlemmer der vil støtte op om AB og det arbejde vi laver i fanklubben. Mange venskaber er også startet i AB Forever, og en god håndfuld af mine allerbedste venner, har jeg lært at kende gennem fanklubben.
 
- Grunden til mit engagement i AB, er den helt specielle ånd der hersker. Både omkring klubben og fanklubben. Selvom vi historisk set er en akademisk klub, er der plads til alle, høj som lav, tynd som tyk. Dét er en værdi jeg vægter vældig højt! Derfor kan man også undre sig over Brønshøjs fans, som gang på gang fortæller os, at vi stadig er en klub udelukkende bestående af akademikere. Man må næsten gå ud fra, at de ikke ved bedre. :)
 
- Hvis jeg skal se på fremtiden i denne dejlige klub, så synes jeg faktisk der blæser positive vinde. Godt nok er vi rykket ned i den tredjebedste række, men jeg tror vi er mange der trænger til lidt flere succesoplevelser end nogle sporadiske sejre. For de seneste år har ikke været de sjoveste at være vidne til. Og forhåbentlig kan vi til næste sommer rykke en række op med fornyet energi og tro på egne evner. For der kan ikke være tvivl om, at AB som minimum hører til i 1. division. 
 
- Min AB-karriere går ikke voldsomt langt tilbage, så de bedste oplevelser jeg har haft i klubben er forholdsvis nye. Jeg kan huske da vi slog FC Midtjylland ud af pokalturneringen en kold hverdagsaften. Det var lige i den periode hvor vi begyndte at gøre det lidt anderledes og ungdommeligt omkring stemningen, og der var knald på den aften!

- De tre sidste-runde-overlevelser skal naturligvis også nævnes. Kampen i Hobro, hvor vi havde sendt en fuld bus af sted til det nordjyske var en stor oplevelse, men den overgås nok af den efterfølgende sæson, hvor vi slog lokalrivalen Lyngby i Gladsaxe. Hold op en fest på tribunen og i Loungen efterfølgende! Sidst men ikke mindst var der forrige år, hvor kampen mod HB Køge mod alle odds overgik de foregående to år. Sådanne oplevelser gør det værd at være fan!

Vi takker Kasper for et indblik i hans historie og forhold til AB, og glæder os allerede til næste uge, hvor der venter en ny historie!