Koldblodigheden manglede

Akademisk Boldklub Gladsaxe skulle skærtorsdag jagte point da topholdet Hobro var værter for dagens opgør i NordicBet Ligaen. Rasmus Nielsen måtte melde fra, hvorimod Nicolai Høgh var tilbage fra sin skade. Ellers var der genvalg til resten i Søren Bjergs startopstilling ift. kampen mod Næstved.

Akademikerne kom godt ud til kampen, og fik sat et godt præg fra start, men efter 5 minutter, så fik hjemmeholdet overtaget.

Efter 6 minutter var det ved at gå galt, da Sebastian Lassen var tæt på at heade et hovedstød i eget net. Jannich Storch fik pareret, men i fødderne på Pål Alexander Kirkevold. Riposten fik Jannich dog også reddet flot.

AB spillede afventende, mens Hobro havde svært ved at trænge igennem defensiven.

Emil Holten havde den første AB-chance, da han efter et kvarters tid fik skudt bolden forbi fra en spids vinkel.

Hobro pressede på og havde stor overvægt i boldbesiddelsen, men defensiven blev ved med at stå imod. Hjemmeholdet havde flere skud udefra, som blev blokeret inden de nåede ind til Storch.

Efter en halv time rundede Lucas Jensen Sebastian Lassen, og sparkede bolden indover fra baglinjen, men Edgar Babayan kunne ikke få tåen på. 5 minutter senere blev Lucas Jensen sat op af Kirkevold, men den flade afslutning fik Storch reddet. Få minutter før pausen fik Martin Mikkelsen lov til at trække ind i banen, men sparket fra det giftige venstreben strøg snært over mål.

Så var der pause, og det var AB-spillerne nok mest glade for efter en periode med et stort overtag af hjemmeholdet.

I pausen blev Jabar Sharza erstattet af Jonas Henriksen, og det flyttede Emil Holten over på venstrekanten, mens Nichlas Rohde blev rykket op på toppen.

Man kunne fra 2. halvlegs start se, at akademikerne var opsatte på at jagte en sejr. Efter blot 1 minut havde Rohde den første afslutning, men bolden strøg forbi. Måske det var medvinden i 2. halvleg, som gav det ekstra boost. Fem minutter senere kom næste chance. Et hjørnespark endte hos Sebastian Lassen uden for feltet, og højre backen tog chancen. Jesper Rask tog dog bolden ved det korte hjørne.

AB var klart bedre med, og havde allerede 5 minutter inde i 2. halvleg flere chancer end i hele 1. halvleg. Og det blev endda ved!

En dyb bold endte hos Jesper Rask, som stod udenfor feltet. Hobro-keeperen ville heade bolden væk, men Hobro-keeperen mistimede totalt. Nichlas Rohde fik desværre trådt i bolden, og Rask tog fat i Rohde som ikke nåede at prikke til bolden, hvorefter Rask nåede at få fat i bolden. En rystet Hobro-defensiv var på hælene.

Nogle minutter senere var næste chance også til AB. Kristian Uth tog chancen udefra, men bolden endte lige i favnen på Jesper Rask. Det sendte Hobro i gang med en omstilling, men Kirkevold skød over.

Kort efter sendte Jonas Henriksen et følt indlæg til bagrummet, hvor Emil Holten headede mod mål. Jesper Rask var ude i fuld længde for at afværge.

Så kom mareridtet efter en fantastisk periode, hvor man i hvert fald ikke kunne se hvem der var top og hvem der var bund. Jannich Storch kom ud for at bokse en bold væk, men bolden blev ikke clearet, hvorefter bolden endte hos indskiftede Anders Holvad efter klumpspil, og så stod der pludselig 1-0.

To minutter senere blev det ikke bedre, da Rasmus Hansen brugte begge fødder i en tackling centralt på banen, og blev præsenteret for et direkte rødt kort.

Så var det med at jagte en udligning 10 mod 11, mens hjemmeholdet gik efter at udnytte overtalssituationen.

Der blev knoklet videre, og AB-spillerne slog ikke ud med armene. Hobro havde chancer, men ikke noget som blev farligt, hvorimod Nichlas Rohde var tæt på nærmest at tackle bolden i mål efter et hjørespark.

I overtiden snød en aflevering af Quincy Antipas offside-fælden, hvorefter Kirkevold rundede en fremstormende Jannich Storch og slå sømmet i kisten med en scoring i et tomt mål.

Kampen i tal:
69’ 1-0 – Anders Holvad
90’ 2-0 – Pål Alexander Kirkevold.

AB’s hold: Jannich Storch, Sebastian Lassen, Matti Olsen, Nicolai Høgh, Jasin Khayat, Nichlas Rohde, Kristian Uth, Rasmus Hansen, Jabar Sharza (46. Jonas Henriksen), Sylvester Seeger-Hansen (75. Kasper Kristensen) og Emil Holten (90. Simon Schultz).

Gule kort:
Hobro: Jonas Brix-Damborg, Mikkel Mejstrup Pedersen
AB: Rasmus Hansen (x2), Sebastian Lassen

Tilskuere: 1727

Næste kamp:
FC Roskilde – Akademisk Boldlub Gladsaxe d. 23. april kl. 13:45