Nulløsning i Herfølge

Onsdag aften var Akademisk Boldklub Gladsaxe på besøg hos HB Køge, hvor de to mandskaber tørnede sammen i den udsatte kamp. Kasper Kristensen var en tur i skammekrogen, og Rasmus Nielsen var tilbage fra samme. Kaptajnen tog dog plads i midterforsvaret, da Nicolai Høgh ikke var kommet sig over den skade han pådrog sig mod Fredericia, og Anton Holse havde haft småskavanker siden sin debut. Det skubbede Uth ind centralt, og gav plads til Jabar Sharza på venstre kant. Resten havde fået genvalg.

Akademikerne startede godt ud, og var gode til at bryde hjemmeholdets opspil. Generelt var det dog svært for begge mandskaber, at få flow i spillet, hvorfor de store chancer udeblev.

Først i det 18. minut kom kampens første chance, da Alexander Bah trykkede af udefra, men afslutningen var lige på Jannich Storch, som kunne gribe den uden problemer.

Der gik næsten 10 minutter før næste chance kom, og her var det Kristian Uth med en halvflugter et stykke forbi mål. Generelt var der rigtig mange dueller, og det var en uskøn kamp for den neutrale seer. Til gengæld var det dejlig at se, at akademikerne nærmest havde ild i øjnene når modstanderne havde bolden.

Kristian Andersen havde en afslutning fra en spids vinkel, hvor bolden ikke blev clearet ordentligt, og Rasmus Hansen havde et listigt frispark, som blev bokset væk fra stregen, men ellers var det småt med chancer i begge ender. HB Køges hurtige offensive spillere havde svært ved at trænge igennem AB-defensiven, og det var først i første halvlegs overtid, at Daniel Stückler havde en afslutning, som Jannich Storch fik reddet flot.

0-0 ved pausen, hvilket var et fair resultat efter en chancefattig første halvleg.

I 2. halvleg blev der spillet mere fodbold, og akademikerne kom rigtig godt ud efter pausen. Efter et par minutter kom den evigt fightende Sebastian Lassen til et indlæg, men desværre kom Daniel Arrocha lige for snuden af Emil Holten, hvorfor for bolden strøg tæt forbi den ene opstander.

Nogle minutter senere fik AB-mandskabet et flot gennembrud i venstre side, hvorefter Kristian Uth fik tacklet sig forbi to spillere og sendte bolden indover, hvor Emil Holten desværre måtte strække sig så meget at han fik sparket bolden over mål fra klos hold.

Det så ganske fornuftigt ud med AB’s offensive aktioner!

Efter 67 minutter sendte Sylvester Seeger-Hansen en flot bold i dybden til Emil Holten, og den unge venstre back, Malthe Amundsen, trak i nødbremsen, hvorfor dommeren pegede på pletten. Straffe og 2. gule kort til Amundsen, som så måtte tidligt i bad.

Jabar Sharza tog sig af hvervet, men desværre fik Andreas Hansen en fodparade på, så bolden røg ud til hjørne.

Med 11 mod 10 fik akademikerne nu et spillemæssigt overtag, mens hjemmeholdets hurtige spillere måtte satse på omstillinger. Efter 10 minutter i overtal var det lige ved at gå galt, da et millimeterpræcist indlæg fandt Alexander Bah, som headede på mål, hvor en sprællende Jannich Storch igen viste fine reaktioner.

AB-spillerne fortsatte med presse, men havde svært ved at trænge igennem, hvorfor de åbne chancer udeblev.

Indskiftede C. Nortey havde et enkelt skud udefra, og så var de medrejsende AB-fans oppe at stå, da Sebastian Lassen sparkede bolden indover i overtiden, hvor Rohde’s hovedstød desværre ramte sidenettet.

Ærgerligt det ikke blev til 3 af de gode, men dejligt at vi holdt nullet for første gang i lang tid. En indsats vi helt sikkert kan være bekendt, og nu kan vi se frem til et rigtig spændende opgør på søndag mod Næstved!

AB’s hold: Jannich Storch, Sebastian Lassen, Rasmus Nielsen, Matti Olsen, Jasin Khayat, Nichlas Rohde, Kristian Uth, Rasmus Hansen, Jabar Sharza (77. C. Nortey), Sylvester Seeger-Hansen og Emil Holten (90. Robel Hagos).

Resultat: 0-0

Gule kort:
HB Køge: Malte Amundsen (x2), Marco Larsen, Mikke Wohlgemuth.
AB: Sebastian Lassen, Matti Olsen.

Tilskuere: 642

Næste kamp: AB – Næstved søndag d. 9. april kl. 13:45 på Gladsaxe Stadion.