AB kunne ikke modstå det høje pres

Fredag aften skulle Akademisk Boldklub Gladsaxe besøge topholdet Hvidovre IF, og da Rasmus Nielsen sad over med karantæne, så var det Kristian Uth, som bar anførerbindet. Matti Olsen var tilbage i midterforsvaret, hvor han tog plads ved siden af Adnan Curovic. Ellers var der genvalg til resten.

Ingen af de to holds keepere fik stress i det første kvarter, hvor bet bølgede meget frem og tibage. HIF boldbesiddelse var mest i boldbesiddelse, og pressede højt, men AB-holdet spillede klogt og gjorde således, at hjemmeholdet ikke kunne få flow i spillet.

Midt i 1. halvleg brød Sylvester Seeger-Hansen et opspil, og sendte Uth igennem. Akademikerne var i overtal, og Uth sendte bolden ud til Rohde, som dog afsluttede lige på keeperen. Mikkel Hasling halvklarede kun, hvorfor en hårdtpresset Stefan Nygaard steg til vejrs for at heade bolden ind, men den strøg lige forbi stolpen.

Et AB-frispark blev senere afviklet inden folk var klar, hvilket blev opsnappet til en Hvidovre-omstilling. Hurtige Louka Andreasen styrtede mod mål, og fik afsluttet fra en spids vinkel, men Adnan Curovic snittede og bolden strøg over.

På det efterfølgende hjørnespark endte bolden hos anfører Christoffer Østberg, som trykkede af udenfor feltet. Mark Fabricius Jensen hev dog en flot redning ud af ærmet.

Efter 37 minutter endte en tilfældig bold hos Nicolaj Agger efter hjørnespark, men hjemmeholdets topscorer skød forbi.

Mod slutningen af 1. halvleg kom Hvidovre med et stort pres, og kom frem til mange halve chancer, men AB-defensiven stod stærkt.

Hvidovre fortsatte det høje pres fra start i 2. halv leg, og sendte mange indlæg af sted, men de blev headet væk gang på gang.
 
Efter et hjørnespark kom Frederik Krabbe igennem i venstre side, og fandt Alexander Lazarevic, som afsluttede i sidenettet fra en spids vinkel.

Efter en times spil var AB igennem, og Matti fandt flot indskiftede Armend Aslani, som tog et par træk og afsluttede, men Malte Kiilerich kom imellem.

Herefter fulgte en periode, hvor kampen bølgede frem og tilbage uden reelle chancer til nogen af holdene.

Med 12 minutter igen forsøgte Nicolaj Agger sig udefra, men bolden strøg lige forbi stolpen. Få minutter senere headede indskiftede Lasse Brandt Hansen på mål, men Mark Fabricius Jensen vippede nemt bolden over mål.

På det efterfølgende hjørnespark endte bolden hos Frederik Simson, som trykkede af. Bolden blev rettet af på vej mod mål, og endte i netmaskerne uden chance for Mark. 1-0 til hjemmeholdet.

Da bolden blev givet op, blev der sendt en bold i dybden til Stefan Nygaard som var tæt på at runde en fremstormende Mikkel Hasling.

Da stadionuret rundede 90 minutter satse AB, og derfor fik Nicolaj Agger en stor chancer, men fra få meters afstand sendte han bolden forbi.

2,5 minut inde i overtiden, hvor akademikerne fortsat satser, mister de bolden, hvorfor Hvidovre for en omstilling. Lasse Brandt Hansen skyder hårdt indover, men det er lige på Adnan Curovic, fra hvem bolden rettes ind i mål. Både Adnan og Mark er chanceløse i situationen, der slukker kampen fuldstændigt.

Det ender 2-0 i Hvidovre, og akademikerne hang naturligt med hovederne efter kampen.

Kampen i tal:
83’ 1-0 – Frederik Simson
90’ 2-0 – Selvmål

Dagens mandskab: Mark Fabricius Jensen, Sebastian Lassen, Adnan Curovic, Matti Olsen, Tobias Noer, Kristian Uth, Daniel Warmbach, Nichlas Rohde, Martin Nielsen (88. Simon Schultz), Sylvester Seeger-Hansen (59. Armend Aslani) og Stefan Nygaard.

Gule kort:
Hvidovre IF: Daniel Thorup, Lasse Brandt Hansen

Tilskuere:
846

Næste kamp: Hillerød-AB d. 14. oktober kl. 15:00