1-0 er nok

Akademisk Boldklub Gladsaxe skulle lørdag eftermiddag et smut til Tingbjerg Ground, hvor Brønshøj tog imod til det første moserderby i to år. Der var lagt i kakkelovnen til krig på banen og lægterne, hvilket det også blev.

Brønshøj lagde et højt pres fra start, men havde svært ved at tilspille sig åbne chancer. Dog var bolden mest på akademikernes banehalvdel.

Efter 7 minutter modtog Nichlas Rohde en perfekt diagonalbold fra Tobias Noer, og tog et par træk ind i banen. Han kom dog ud af balance i afslutningsøjeblikket, hvorfor chancen ikke for alvor blev farlig.

Stefan Nygaard ville også være med, og tog et dybdeløb, og fik afsluttet godt. Kasper Vilfort måtte vippe bolden til hjørne.

Efter 13 minutter fik Brønshøj bolden i kassen, men længe inden havde der været vinket for offside, og de mange medrejsende fans kunne ånde lettet op.

I den anden ende blev Stefan Nygaard revet omkuld et par minutter senere. Dommeren pegede på pletten og Kristian Uth eksekverede sikkert! Vigtigt mål!

Brønshøj forsøgte at komme tilbage, og var mest i boldbessidelse, men var ikke farlige. Forsvaret kæmpede heroisk, og generelt blev der virkelig gået til den i duellerne.

Den tidligere AB-spiller Patrick Naundrup fik en chance, da han erobrede bolden 10 meter uden for straffesparksfeltet, og trykkede af. Mark Fabricius Jensen fik dog reddet fint.

Med 10 minutter igen fik Kristian Uth en god chance for at blive dobbelt målscorer. Efter rigtig fint opspil blev Nichlas Rohde sendt i dybden, og fandt Kristian Uth inde foran, men han mistimede afslutningen, som strøg forbi.

Med få minutter igen af 1. halvleg blev Tobias Noer skadet. I en duel fik den unge back en albue, og måtte udgå med hjernerystelse. Vi håber Noer snart er på højkant igen!

Grundet Noer's skade var der en del overtid i 1. halvleg, og her var det lige ved at gå galt. Kevin Bechmann Timm var tæt på at komme til en chance, efter et boldtab, hvor Mark Jensen var et stykke ude af målet. Dog kom Daniel Warmbach retur og fik erobret bolden.

Pause og 1-0, Vigtigt!

Efter pausen kom akademikerne godt ud. Martin Nielsen kom til baglinjen og fandt Stefan Nygaard ved bagerste stolpe, men han fik headet over.

Der blev delt en del kort ud, og det var måske ikke nogen skønhedsaffære man var vidne til. Kampen bølgede meget frem og tilbage, men de store chancer udeblev i begge ender.

Med 20 minutter igen tryllede 'Sylle' på venstrekanten, og tordnede mod mål, men afslutningen endte i sidenettet.

Der var et kvarter tilbage, da Oscar Buch fik en friløber. Indskiftede Adnan Curovic kom dog tilbage og fik indsat et verdensklasse indgreb, så Brønshøj-angriberen ikke kom til afslutning.

Brønshøj pressede på for en udligning, og smed alle mand frem, men blev afvist gang på gang af et heroisk kæmpende mandskab.

Efter 6 minutters overtid lød fløjten. Vigtig sejr i hus!

Kampfakta:
16' 0-1 - Kristian Uth (Straffe)

AB's hold: Mark Fabricius Jensen, Sebastian Lassen, Rasmus Nielsen (59. Adnan Curovic), Matti Olsen, Tobias Noer (42. Simon Schultz), Nichlas Rohde, Martin Nielsen, Daniel Warmbach, Kristian Uth, Sylvester Seeger-Hansen og Stefan Nygaard (80. Robel Hagos).

Gule kort:
AB: Tobias Noer, Sylvester Seeger-Hansen, Nichlas Rohde og Kristian Uth.
Brønshøj: Christoffer Boateng

Næste kamp: Skovshoved-AB d. 9. september på Leo Ground