Pokalexit i Slagelse

Tirsdag aften skulle Akademisk Boldklub Gladsaxe en tur til Slagelse, som tog imod på Slagelse Stadion til 2. runde af DBU Pokalen.

Der var et par ændringer i startopstillingen ift. kampen mod FREM, da Matti Olsen var i midterforsvaret, og Jesper Christiansen tog plads i buret til sin debutkamp. Herudover var der givet startplads til Armend Aslani og Oliver Carrara.

Kampen bølgede frem og tilbage i starten, hvor Slagelse fik vist, at det ikke er uden grund, at de er tophold i Danmarksserien. Efter 10 minutter fik AB dog etableret et godt pres, og fandt frem til den første AB-mulighed, da Armend Aslani forsøgte sig med en helflugter, der dog strøg over mål.

Efter et rigtig flot angreb 5 minutter senere, hvor Sebastian Lassen tryllede i højre side og hernæst fandt Oliver Carrara, måtte sidstnævnte dog se afslutningen stryge lige forbi den ene opstander.

Der gik blot 5 minutter mere, hvor Oliver Carrara havde en god chance for at bringe de unge akademikere i front. Flot forarbejde af Sebastian Lassen sendte Carrara alene i dybden, men trækket blev for langt, og afslutningen endte med at være lige på Slagelse-keeperen.

Med 26 minutter spillet var det igen akademikerne som var tæt på. Aslani tog et par fikse træk uden for feltet, og fik afsluttet, men desværre røg bolden over mål.

AB sad på dette tidspunkt solidt på kampen, og man sad med følelsen af, at en føring var lige om hjørnet.

Med 35 minutter spillet kom Slagelse i en omstilling, og deres hurtige frontløbere blev sendt afsted. De kom til afslutning, men den var lige på Jesper Christiansen.

To minutter før pausen var Slagelse meget bedre med i kampen, og fik tildelt et frispark udenfor feltet. Sparket var godt placeret, og Christiansen halvklarede, og via overliggeren endte bolden i feltet, hvor Slagelses Ismail Idiroglu headede bolden ind til føring. En våd klud i ansigtet at gå til pause på.

Efter pausen pressede akademikerne på for udligning, men Slagelse kunne spille klogt og spare kræfter. Slagelse forsvarede med alle 11, og satsede på omstillinger. Herved blev alt spil overladt til AB, som dog havde svært ved at komme til reelle chancer, da værterne stod så dybt som de gjorde.

Efter en times spil blev der foretaget en dobbelt udskiftning. Jacob Lerche erstattede Nichlas Rohde, mens Tobias Noer kom ind i stedet for Armend Aslani og skubbede Simon Schultz op på venstre kant.

Med godt 20 minutter igen viste hjemmeholdet igen farlighed på frispark, da et skud fra kanten af feltet ramte træværket. De mange medrejsende AB-fans holdte vejret.

Med et kvarter igen erstattede Silas Trier Madsen Oliver Carrara, og derfor blev Matti Olsen sendt op som forward, for at få noget fysik til at modstå de store Slagelse-forsvarere.

Der var blot 5 minutter igen af den ordinære spilletid, da en velspillende Sebastian Lassen tog et frispark, som desværre strøg lige over.

Slagelse trak fornuftig tiden det de kunne, mens slutfløjtet nærmede sig.

Efter 88 minutter modtog Simon Schultz en smuk dybdebold fra Daniel Warmbach, men fik desværre ikke kroppen indover sin afslutning, og måtte se bolden sejle over.

I overtiden blev tiden trukket meget, og mens Slagelse-tilskuerne stod og klappede hjemmeholdet frem mod den formodede sejr, så ville kaptajnen det anderledes.

Et hjørnespark af Simon Schultz blev bokset lige ud til ingen ringere end Rasmus Nielsen, som headede bolden flot og præcist over i det lange hjørne til udligning. Sådan! Den fede dame havde ikke sunget endnu!

Så var der forlænget spilletid!

AB fortsatte sit pres, og gik klart efter scoringen. Sylvester Seeger-Hansen havde en god afslutning efter 5 minutter, men desværre blev den afværget af keeperen.

Efter 7 minutter havde Daniel Warmbach og Ismail Idiroglu en løbeduel i feltet. Skulder mod skulder, og da Slagelse-angriberen væltede, så vinkede dommer Benjamin Svedborg afværgende. Fint, da han også stod bedre placeret end sin linjevogter. Sidstnævnte vinkede dog med flaget, hvorefter det blev ændret til et straffespark...

Slagelse udnyttede sikkert fra 11-meter pletten, og så var det igen op af bakke.

Der blev presset massivt på for en udligning, og selvom der også i 2. halvdel af den forlængede spilletid kom chancer, så blev det aldrig for alvor farligt, hvorfor det desværre blev til en skuffende pokalexit.

Nu skal der være fuld fokus på ligaen, og på at rejse sig mod Brønshøj på lørdag!

AB's hold: Jesper Christiansen, Sebastian Lassen, Matti Olsen, Adnan Curovic, Simon Schultz, Nichlas Rohde (60. Jacob Lerche), Rasmus Nielsen, Daniel Warmbach, Sylvester Seeger-Hansen, Armend Aslani (60. Tobias Noer) og Oliver Carrara (76. Silas Trier Madsen)

Kampen i tal:
43' 1-0 - Ismail Idiroglu
90' 1-1 - Rasmus Nielsen
97' 2-1 - Rasmus Grønne Jensen (Straffe)

Tilskuere: 712

Gule kort:
Matti Olsen, Mark Fabricius Jensen, Tobias Noer, Simon Schultz, Daniel Warmbach.

Næste kamp:
Brønshøj Boldklub - Akademisk Boldklub Gladsaxe lørdag d. 2. september kl. 15:00