Sejren smidt på to minutter

Lørdagens tidlige opgør var mellem Akademisk Boldklub Gladsaxe og B.93, som for første gang i 12 år skulle mødes i en kamp om point. Og endte med at blive en af de dage, som man helst vil glemme.

B.93 kom som forventet blæsende fra start, men fik ikke omsat det til nævneværdige chancer. Den første af disse tilfaldt AB, da Stefan Nygaard blev sendt i dybden, men desværre var afslutningen i sidenettet.

B.93 var aggressive i presset, og var hurtige på omstillinger, hvorfor den defensive organisation blev sat på prøve. Det lykkedes for de bagerste at stå godt imod, og på den centrale midt var Kristian Uth og Daniel Warmbach nogle rigtige krigere.

Midt i første halvleg kom Tobias Noer i overlap på venstre kant, og fik sendt bolden indover. Martin Nielsen fik opsnappet bolden uden for feltet, men afslutningen med højrebenet strøg lige forbi.

Efter en halv time var det igen Martin Nielsen som kom til afslutning. Efter en AB-omstilling fik Kristian Uth spillet Martin fri, men den flade afslutning var lige ved siden af den ene opstander.

Minuttet efter var det så hjemmeholdet der fik en chance, men Mark Fabricius Jensen greb bolden flot.

Med 5 minutter igen tog Nichlas Rohde en solotur fra egen bane halvdel. Da ingen fra B.93 gik til ham, så forsatte han helt ind i feltet, men skuddet var lige på keeperen.

AB'erne sad rigtig godt på spillet, og virkede til at have kampen under kontrol. Derfor var det heller ikke mærkeligt, at der også stod AB på den næste chance. Efter et godt gennembrud endte bolden hos Kristian Uth, men afslutningen var lige forbi målet.

Så fik hjemmeholdet en kæmpe chance. Efter en omstilling endte bolden hos Nicolai Olsen, men Mark hev en superredning ud af ærmet.

Der var flere mærkelige kendelser igennem kampen, men det undrede da Nichlas Rohde blev hevet ned i feltet, hvor han ellers kunne været kommet til en oplagt målchance, at der ingen fløjte lød.

Det blev ved 0-0, men bestemt med en følelse af, at der kunne være point lige om hjørnet.

Akademikerne startede 2. halvleg rigtig godt, og virkede omend endnu mere ovenpå nu. Førstegangsafleveringerne sad i skabet. I højre side var Kristian Uth og Sebastian Lassen flere gange igennem, men både keeper og en enkelt gang stolpen forhindrede en AB-føring.

B.93 fik arbejdet sig godt ind i kampen og fik et par store chancer. I en omstilling kom hjemmeholdet i overtal, men Emil Dyres afslutning var lige på Mark. Kort efter kom Nicolai Olsen igennem, men Mark hev en vigtig redning frem.

Midt i halvlegen kom forløsningen. En AB omstilling endte hos Sebastian Lassen, som smed bolden indover, hvor Sylvester Seeger-Hansen sparkede bolden ind til fortjent føring.

Ovenpå trænerens kæphøje udtalelser tidligere på ugen, så kunne man ikke undgå at stå med et skævt smil, og tanken om hvor godt de nu mente, at de havde læst på lektien.

Men intet er ovre før slutfløjtet har lydt, og det lærer man nogen gange på den hårde måde!

B.93 pressede på for en udligning, og som 2. halvleg skred frem kom de længere og længere frem.

Først måtte Mark sende et frispark til hjørne, og herefter fulgte en håndfuld hjørnespark, hvor B.93 sendte skytset frem.

Med 1 minut igen var indskiftede Oliver Carrara tæt på at lukke kampen, men hovedstødet var lige forbi målet. Det var ellers en fantastisk omstilling, som havde fortjent bedre.

I overtiden knoklede B.93 for at få point, mens akademikerne ville forsvare kampen hjem. Efter et boldtab på midten af banen fik B.93 en chance, og anfører Kristian Holm udnyttede den kynisk. 1-1. Mere end ærgerligt!

Kort før tid gik det helt galt. Der blev ikke clearet, og mellem venner og fjender dukkede Emil Dyre op, og fik sendt bolden ind til 2-1.

Der kan peges fingre og kommes med undskyldninger, men i sidste ende skal vores egen defensive skarphed forbedres, så vi får lukket kampe som disse. Det må ikke ske igen.

Der er mulighed for oprejsning igen om 1 uge, når Hillerød kommer forbi Gladsaxe Stadion.

Kampen i tal:
68' 0-1 - Sylvester Seeger-Hansen
90' 1-1 - Kristian Holm
90' 2-1 - Emil Dyre

AB's hold: Mark Fabricius Jensen, Sebastian Lassen, Rasmus Nielsen, Matti Olsen, Tobias Noer (84' Oliver Carrara), Nichlas Rohde (79' Adnan Curovic), Martin Nielsen, Daniel Warmbach, Kristian Uth, Sylvester Seeger-Hansen og Stefan Nygaard

Gule kort:
AB: Stefan Nygaard

Tilskuere: 418

Næste kamp: AB-Hillerød d. 19. august kl. 15:00 på Gladsaxe Stadion