Storsejr i første test

På dagen hvor en tidligere AB-spillers lillesøster vandt sin første grand slam (Stort tillykke!), så skulle Akademisk Boldklub Gladsaxe spille første træningskamp. Stenløse gæstede Skovdiget, og blev sendt hjem med en oplevelse, som de nok helst vil glemme.

Mark tog plads i målet, og Adnan tog plads på højre back, mens Philip og Matti udgjorde midterforsvaret. Schultz indtog venstre backen bag Tangvig, og på den centrale midt spillede Noer og kaptajn Nielsen. Højre kanten var besat af Sebastian Lassen, og på toppen spillede Nygaard og Rohde.

Akademikerne startede godt, og i det blot andet minut var Stefan Nygaard tæt på. Lassen løb i dybden, og fik sendt bolden indover, men Nygaard skød over ved bagerste stolpe. Minuttet efter var Nygaard igen på spil, da han tog et par træk på tværs af banen, og afsluttede med venstrebenet for at se Stenløses keeper i fuld længde stoppe skudet.

De grønblusede spillede meget direkte, og havde god kontrol i langt det meste af kampen. Simon Schultz havde et skud langt udefra efter en dødbold, men afslutningen strøg lige over mål. Der skulle dog gå en halv time før den første scoring faldt. Sebastian Lassen sendte Rasmus Tangvig i dybden med en følt yderside aflevering. Tangvig nåede bolden lige inden keeperen, og scorede fra en spids vinkel.

Lidt efter blev det til 2-0. Schultz oversprintede Stenløses højre side, og fandt Rohde inde foran mål, hvor han fra en halv meters afstand blot skulle sætte indersiden på. Lige efter blev det også 3-0. Efter klumpspil fandt Rasmus Nielsen Tangvig med en hælaflevering, og den nye kantspiller svigtede ikke.

Lige inden pausen ville Stefan Nygaard også være med. Ved baglinjen tog Rasmus Tangvig et par træk og fandt Nygaard, som kunne heade bolde ind fra en spids vinkel. Pause og en føring på 4-0!

Efter pausen fortsatte det direkte spil, og der gik ikke mange minutter før der stod 5-0. Efter et hjørnespark var der masser af klumpspil i Stenløses felt, og da bolden ikke blev clearet, så kunne Stefan Nygaard prikke bolden ind med sin anden scoring.

Kort efter var Sebastian Lassen tæt på, da han tog et frispark et par meter uden for feltet, men keeperen nåede lige at få en hånd på. Rigtig godt trykket af.

Så var der stilstand i noget tid, hvilket næsten kunne forventes med en så komfortabel føring, og der samtidig blev skiftet en del ud hos begge mandskaber. Der forsvandt lidt tempo og kontinuitet, men selv den største Stenløse-fan ville få svært ved at udpege nogle store chancer til gæsterne. Defensiven stod meget godt, og var god til at få sendt boldene frem.

Med et kvarter igen blev det til et hattrick i Rasmus Tangvigs uofficielle debut i AB-trøjen, da han sendte kuglen i nettet til tennis-cifre.

Indskiftede Oliver Carrara var tæt på en scoring, da han driblede uden om keeperen, men fra en spids vinkel ramte han sidenettet.

Kort før slutfløjtet scorede Armend Aslani et mål, som flere af de frysende tilskuere ellers var enige om kun er noget man ser i PlayStation-spillet FIFA. Aslani tog et par træk, og smadrede bolden flot op i krydset med ydersiden, og fik således kronet et godt indhop med en smuk scoring.

Slutcifrene 7-0 vidner om en målrig affære, og man må sige at det så lovende ud. Vi ser frem til at følge drengene i den videre færd!

Kampfakta:
28' 1-0 - Rasmus Tangvig
35' 2-0 - Nichlas Rohde
37' 3-0 - Rasmus Tangvig
43' 4-0 - Stefan Nygaard
48' 5-0 - Stefan Nygaard
76' 6-0 - Rasmus Tangvig
90' 7-0 - Armend Aslani

AB's mandskab: Mark Jensen, Adnan Curovic, Philip Olsen (46. Daniel Warmbach), Matti Olsen, Simon Schultz, Sebastian Lassen (77. Kristian Uth), Tobias Noer (61. Martin Nielsen), Rasmus Nielsen (65. Lukas Petersen), Rasmus Tangvig (77. Armend Aslani), Nichlas Rohde (46. Sylvester Seeger-Hansen) og Stefan Nygaard (61. Oliver Carrara).

Dagens detalje: Da Sebastian Lassen får en friløber ved stillingen 5-0, og dommeren fejlagtigt fløjter for offside. Lassen udbryder: "Det kan du ikke mene dommer! Jeg har ikke scoret i 2 år!"