René Henriksen

René Henriksen - optaget i 2016

René Henriksen er et kapitel for sig i AB's nyere historie. Med 66 landskampe på CV'et og heraf 25 som anfører, har René haft en stor karriere, selvom han først slog igennem i en sen alder.

René nåede 375 kampe i den grønne trøje, og spillede i AB i to perioder. I den mellemliggende periode nåede han at spille 200 kampe for græske Panathinaikos, til hvem han blev solgt til i 1999, inden han i 2005 vendte tilbage.

På Gladsaxe Stadion er der to lounges, som begge er opkaldt efter to af de største koryfæer. Den ene hedder Knud Lundberg Loungen, mens den anden hedder René Henriksen Loungen. Dette vidner om Renés betydning for klubben.

Forsvarsdirigenten havde et stort overblik, sikre indgreb og var bundsolid. René Henriksen var sikker mand på holdkortet, og nåede at spille med bl.a. brødrene Løvenkrands, Peter Rasmussen, Martin Albrechtsen, Alex Nielsen, Peter Knudsen og ja... Listen er lang.

René Henriksens plads i vores egen Wall of Fame er fuldt fortjent, og i afstemningen blandt både fans og bestyrelsesmedlemmer var der heller ingen tvivl om, at René for altid vil være en vigtig del af AB's historie.

Søndag d. 1. maj 2016 i kampen mod Marienlyst får René Henriksen overrakt blomster i pausen af sin tidligere holdkammerat Peter Rasmussen.

René Henriksen egen historie kan læses eller genlæses her

Februar 2016