Kresten Bjerre

Den årlige indstilling til Wall of Fame løber af staben nu, her er valget faldet på ingen ringere end generalen Kresten Bjerre. Tilnavnet general skyldtes et et stort overskud en vilje han udviste som midtbanemotor, hvor han altid dirigerede sine holdkammerater og kunne løbe solen sort. Tilnavnet fik han af en anden legende, nemlig selveste Knud Lundberg.

Kresten Bjerre blev ynglingemester tilbage i 1963, og fortsatte med at imponere fodbolddanmark. I 1967 blev det endda til debut i landsholdstrøjen for midtbanegeneralen. Samme år var Kresten som anfører med i en historisk landskamp, da Danmark besejrede Island med ikke mindre end 14-2, hvilket er den næststørste sejr i DBU's historie.

Kresten Bjerre skrev i slutningen af 1967 kontrakt med Houston Stars, men da den amerikanske liga efter sit første år gik konkurs, fortsatte Kresten Bjerre karrieren i hollandske PSV Eindhoven, inden han skiftede til Racing White. Her spillede Kresten Bjerre 248 kampe i træk for den belgiske klub, hvoraf hovedparten som anfører. Det er noget af en rekord, som stadigvæk ikke er slået i Belgien.

Efter sin aktive karriere, vendte Kresten Bjerre tilbage til Danmark, og fortsatte sin karriere inden for fodbold, som træner i divisionsklubberne Holbæk, Køge, Herfølge og AB.

Kresten Bjerre spillede i alt 22 landskampe for Danmark, hvor han scorede 12 mål. Heraf blev de 7 scoringer sat sikkert ind på straffespark på 7 forsøg.

Da Kresten flyttede hjem kom han ofte på Skovdiget, hvor han sammen med tjønserne nød sammenholdet og det noble boldspil, ind til han gik bort for få år siden.

Kresten Bjerre har fuldt ud fortjent sin plads i vores egen Wall of Fame, og vi er stolte over at en person som Kresten, der har betydet så meget for dansk fodbold som helhed, også har været så vigtig en del for Akademisk Boldklub.