Knud Lundberg

Knud Lundberg - Optaget i 2016

Man kommer ikke uden om Knud Lundberg. Manden er en legende i dansk idræts historie, og er også et naturligt valg, som den første der optages i AB's egen Wall of Fame.

Knud Lundberg blev født den 14. maj 1920 i København, og døde i en alder af 82 år den 12. august 2002 i Gentofte. Knud Lundberg var forfatter, journalist, medicinuddannet og ikke mindst dansk sportsmand med stort S. Inden for dansk topidræt er Knud Lundberg legendarisk, da han formåede at spille sig på landsholdet i både fodbold, håndbold og basketball, og var blandt de 12 navne der i 2005 blev udvalgt til eliteidrættens sportskanon. En enkelt dag, spillede Knud Lundberg faktisk en kamp på hver af de tre landshold.

AB historien for Knud Lundberg er lang. I en tid hvor det var sjælendt med klubskifte, spillede Knud hele sin fodboldkarriere i AB. Her blev det til 5 danske mesterskaber, 40 landskampe med 27 af dem som anfører, 10 mål, og en deltagelse i sommer-OL i 1948 hvor Danmark fik bronze. Knud Lundberg huskes som en stor sportsmand med værdierne og hjertet på det rigtige sted. Efter OL huskes Knud for at have givet sin medalje til en holdkammerat der ikke var med til bronzekampen.

Knud Lundberg var kendt som ”Doktoren” blandt sine holdkammerater i AB, og må siges at være en sand AB legende med over 21 år i klubben. Han var at finde på både fodboldholdet, cricketholdet og i en kort periode også på håndboldholdet. Knud Lundberg var aktiv i årene 1939 - 1960, og de 5 danske mesterskaber i AB var for årene 1943, 1945, 1947, 1951 og 1952.

Knud Lundberg var høj og særdeles intelligent. Den manglende hurtighed kompenserede han for med sit høje tekniske niveau og sit gode blik for spillet. Knud Lundberg opfandt også indendørs fodbold, og her var netop de tekniske færdigheder en fordel for den dygtige atlet.

Ikke nok med Knud Lundberg blev optaget i Sportens Hall of Fame ved etableringen i 1992, nu er han også det første optagne medlem på Akademisk Boldklubs Wall of Fame.

Vi takker Knud af hele vores AB-hjerte, og ønsker tillykke. Æret været hans minde.

Se DR Sportens portræt af AB-legenden:

Landskampe:
Fodbold: 39 kampe/10 mål (1943-56)
Håndbold: 23 kampe/26 mål (1938-56) heraf 6 kampe/7 mål i markhåndbold
Basketball: 18 kampe/74 point