Rohde på toppen

3-0

Af Niels Torp

(Gladsaxe) Det var en fornøjelse at overvære ABs divisionshold på hjemmebane på Gladsaxe, da holdet viste noget af sæsonens hidtil bedste spil og besejrede en anden traditionsklub, nemlig B93 med hele 3-0.

Det var tydeligt, at træner, Michael Madsen, havde talt med de store bogstaver inden det vigtige opgør. De grønblussede spillere var rigtigt sat op, og der blev fra første fløjt kæmpet om hver eneste bold. Det betød, at AB hele tiden vandt nærkampene, ligesom de også sikrede sig de afgørende ”andenbolde”, som ofte afgøre fodboldkampe.

 

AB VAR BEDST

I begyndelsen vekslede opgøret, og der var nogle ”halve” chancer til begge hold, men det var AB, som var dominerende. B93-målmand Conrado de Costa diskede op med et par store redninger, når AB-angriberne var igennem.

Heldigvis fik Nichlas Rohde  prikket en dyb aflevering forbi B93s vel- spillende målmand, til 1-0 efter 38 min., hvorefter kampen fuldstændigt ændrede karakter, og der var ”kun” et hold på banen – nemlig AB.

De sidste 45 minutter blev en eminent AB-opvisning, hvor spillerne flyttede sig for hinanden, og der var en fornøjelse at se den gejst og ikke mindst glimrende spilforståelse, som blev vist på en ellers råkold søndag eftermiddag på Gladsaxe Stadion, hvor der ”desværre” kun var godt 300 tilskuere til denne opvisning.

 

STRAFFESPARK

I midten af 2. halvleg fik AB tilkendt et helt korrekt straffespark, da Rasmus Tangvig og Lucas Petersen elegant spillede sig igen med hurtige pasninger og slutteligt måtte B93-forsvaret lave et oplagt straffespark. Anfører Matti Olsen påtog sig opgaven at eksekvere, men B93-målmand kastede sig i fuld længde og reddede, men riposten røg ud til en vågen, Nicklas Rohde, der sendte bolden i nettet via handsken på målmanden.

Nu var opgøret afgjort og de sidste 20 minutter var spil til et mål – B93. Der blev broderet med elegante pasninger og spillerne flyttede sig hele tiden for hinanden, og det var en herlig fornøjelse at overvære.

 

HATTRICK

Omkring fem minutter før slutfløjtet opsnappede, Nicklas Rohde, bolden tæt på baglinjen og efter et par hurtige træk, sendte han bolden i nettet med et hårdt skud og fuldendte dermed sit flotte hattrick – med tre på hinanden følgende mål!

I kampens hede fik Daniel Warmbach et gult kort, mens Yonas Nielsen blev udskiftet med Simon Stage i slutminutterne.

Naturligvis var Nicklas Rohde kampens helt store spiller, men alle de øvrige ABere fortjent også ros. Det var en fornem kollektiv indsats, som absolut lover godt før de sidste par kampe i efterårsturneringen.

Det er håbet, at AB nu har fået genvundet noget af den selvtillid, som mandskabet har manglet i det meste af oktober måned. Forhåbentlig ser spillerne frem til weekends kommende opgør på udebane i Slagelse, som gerne skal resulterer i tre point, således at pladsen mellem de seks bedste hold i 2.division bevares.